Allan Nørregaard og Peter Lang topper nu verdensranglisten for 49'er. Foto: Søren Øverup

Høghen & Nørregaard topper verdensranglisten

I denne her uge har ISAF offentliggjort de nyeste verdensranglister. Danske sejlere indtager førstepladsen i to klasser. Danmark har dermed flest førstepladser set nationerne imellem.

22-09-2012 12:00 - Trine Søe

Allan Nørregaard indtager en smuk første plads på 49'er verdensranglisten. Allan Nørregaard har ikke haft de store udsving på resultatlisterne i perioden op til OL. Ved OL i London nappede Allan og makkeren Peter Lang som bekendt en bronzemedalje. Allan Nørregaard vandt i sidste weekend sølv sammen med Anders Thomsen ved EM.

Høghen topper Finnjollens verdensrangliste

I Finnjollen ligger Jonas Høgh-Christensen ikke overraskende nummer et på verdensranglisten. Selvom det kun blev til sølv ved legene i London, kan Jonas godt være stolt af flere gode resultat i 2012. Jonas imponerede blandt andet ved Finn Gold Cup.

høghen

Jonas Høgh-Christensen ligger nummer ét på ISAFs verdensrangliste

I Weymouth var alles øjne rettet mod Jonas Høgh-Christensen og ærkerivalen Ben Ainslie. Selvom Ben Ainslie vandt OL-guldet, og han dermed skrev sig ind i historiebøgerne som den mest vindende OL sejler gennem tiderne, lligger han dog kun placeret som nummer 12 på verdensranglisten.

Danmark har flest førstepladser

Danmark er kendt for at være en god sejlernation, der har flere sejlere, der kan blande sig i toppen ved de internationale stævner. Kaster man et blik på den nedenstående graf, der viser antallet af første-, anden- og tredjepladser på verdensranglisten fordelt ud på nationer, kan man se, at ingen andre nationer har to førstepladser på nuværende tidspunkt.

2012 09 19 RankingsTopThree3

Hvis man måler den bedste sejlernation på antal første pladser, er Danmark bedste nation

Næste ISAF verdensrangliste offentliggøres den 10. oktober 2012. Det er også første gang, den nye OL-disciplin Kiteboarding vil være med. Se ISAFs samlet verdensrangliste her.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

NEILPRYDE SAILS
Scandinavian Yacht Center Dragør
Walsteds Baadeværft