Jørgen Svendsen fra Hellerup Sejlklub løb med DM titlen. Foto: Per Heegard.

Et OK DM

OK-jolle - i den forgangne weekend blev der sejlet DM for OK-joller i Fakse Ladeplads. Det gik ikke stille for sig, og flere sejlere måtte en tur i baljen. Jørgen Svendsen fra Hellerup Sejlklub løb med DM titlen.

28-08-2012 14:30 - Trine Søe

Det var et arrangement som var mere end 100 procent OK. "Flot gået af både Faxe Ladeplads Sejlklub og de mange frivillige", lød kommentarerne efter weekendens DM for OK-joller. De positive kommentarer blev tildelt sejlklubben fra både OK-jolle klubben, Dansk Sejlunion og ikke mindst de 56 deltagende sejlere og deres hjælpere.

Flere måtte en tur i baljen

Det blev nogle tætte og til tider dramatiske sejladser alle tre dage. Adskillige sejlere måtte en tur i vandet efter kæntringer i de hårde vindpust, men det satte kun humøret i vejret. OK-sejlerne kom med ønsker om stærk vind og gode bølger, og det fik de alle dagene. Efter sidste sejlads søndag var de fleste sejlere godt trætte og mørbankede, men som de sagde, - det havde i den grad været fornøjeligt på vandet.

Trods brug af mange kræfter i de små, lynhurtige OK-joller, så var humøret ved lørdagens gallamiddag helt i top, og mange af deltagerne kom først i seng sidst på natten. Men alle stillede op til søndagens sidste sejlads, trods mangel på søvn, men ikke på drikkevarer.

Dansk mester i OK-jolle blev Jørgen Svendsen fra Hellerup Sejlklub. Nummer to Bo Petersen, også Hellerup Sejlklub.

bo petersen 5097

Bo Petersen vandt DM sølv i OK-jolle

De mange frivillige gjorde forskellen

Sejlklubben havde efterlyst frivillige klubmedlemmer til alle de praktiske gøremål som skal fungere ved et så stort stævne. Og der kom rigtigt mange. Der skulle rejses telte, skaffes borde og stole, smøres sandwiches i bølgehøje lag til sejlernes madpakker under de våde prøvelser, trylles gallamiddag frem til et par hundrede gæster og deltagere, findes P-pladser til et halvt hundrede trailere og endnu flere biler og mandskab til følgebåde og sejladsafvikling.

Velbesøgt stævne

Der var rigtigt mange tilskuere på havnens moler i weekenden, og de fleste nød både skarpe sejladser, kæntringer og da også, at man kunne komme om bord igen, selv i de rullende bølger. Jørgen Boots udtaler: "Det var et kæmpearrangement, en enorm indsats blev ydet af klubbens medlemmer, som helt klart er blevet bedømt til OK fra alle sider. Nu skal vi lige have pusten igen, og måske får vi endda tid til en sejltur i egen båd".

dm ok jolle  2012 325

Præmieoverrækkelsen

DM 2012 OK-joller

1. Jørgen Svendsen - Hellerup Sejlklub

2. Bo Petersen - Hellerup Sejlklub

3. Gunter Arndt - Solrød Strand

4. Jørgen Lindhardtsen - Hvidovre Sejlklub

5. Christian Olesen - Hellerup Sejlklub

En samlet resultatliste kan ses her.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Schultz Sejlmageri
Vestfyn Autodele & Marinecenter
Gransegel