H-bådene samlet i Thisted Havn.

H-båd: Svensker løb med sejren

H-båd - i den forgangne weekend blev der sejlet VM-udtagelse i H-båd med Thisted Sejlklub som arrangør. 36 H-både fik gennemført fem sejladser i årets Montra Hotel Hanstholm Cup 2012. ***Opdateret med pressemeddelse***

28.08.2012 - Søren Øverup

Èn svensk båd deltog i det 36. båd store felt, og det var åbenbart nok til at slå de danske både. Claus Høj Jensen blev to'er med Mads Korsgaard på tredje, og ellers lader det til at have været et stævne med forholdsvis svag til jævn vind...!

N23A1326

36 H-både var samlet i Thisted i weekenden

Vi har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Thisted, desværre uden held, men vi kan da bringe den samlede resultatliste, mere får I desværre ikke i denne omgang!

Se den fulde resultat liste her

Pressemeddelse

Thisted Sejlklub afholdt i weekenden et veltilrettelagt og velgennemført  VM-udtagelsesstævne for H-både.

Ikke mindre end 36 H-både havde fundet den lange vej til Thisted, heriblandt én båd fra Sverige. Det var det hidtil største H-bådsfelt i år og Thisted Sejlklub måtte undervejs ændre sit succeskriterium fra 30 til 35 både. En af årsagerne hertil var naturligvis, at Thisted Sejlklub til næste år skal afholde VM for H-både. (Det sker i uge 32, den nøjagtige dato vil snart foreligge)

De mange veltilrettelagte publikumstiltag lokkede mange mennesker til havnen i Thisted begge dage. Her iblandt Tractrac på storskærm, livestreaming søndag af sejladserne, Dansk Sejlunions aktivitetstrailer og sejlads til mål- og top linje for tilskuere og sponsorer.

Efter de ordinære sejladser lørdag var der arrangeret et tripplerace for de tre både, der på det tidspunkt lå som nr. 10. 12 og 14. Præmien var en H-bådsfok fra North Sails.

Denne sejlads foregik helt tæt på tilskuerområdet ved Thisted Sejlklub og mens de øvrige sejlere på land kunne drikke Trippleøl fra Thisted Bryghus blev der kæmpet en brav kamp på vandet mellem de tre både.

Vejret denne weekend var præget af hyppige vindspring, noget der normalt er usædvanligt for vejret i Thisted Bredning, mens trippleracet foregik fik sejlerne afprøvet vandtætheden af deres sejlertøj, tilskuerne deres paraplyer, trippleøllet blev til dels fortyndetmed regnvand og teltfolket på stævnets campingplads erfarede, at stiller man sit telt i en lavning er der risiko for oversvømmelse.

Mens en stor del af Østjylland på det nærmeste druknede i regn bød søndagen på strålende solskin. Første start måtte udsættes en lille time grundet manglende vind, den kom op på dagen.

Der blev i alt afholdt fem sejladser og vinder blev H-båden SWE 559 MING fra Malmø med skipper Henrik Jorhov, nr. 2 DEN 597 Good Speed fra Holbæk med skipper Claus Høj Jensen og nr. 3  DEN 470 Lang Nok, KDY med skipper Mads Korsgaard
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Skovgaard-Mortensen Yacht Bureau
Siim Båd og Motor A/S - Danmarks største bådcenter!
Kolding Marinecenter - 1.300 kvm med bådudstyr