BNI sailing team på Garda søen.

Sådan forbereder man sig optimalt til Melges24 VM

Melges24 - Kan man træne alpin skiløb på Valby bakke? Nej vel! Og det er nok heller ikke optimalt at træne til Melges24 VM i Aarhusbugten, når det nu engang foregår på Gardasøen i Italien.

12-07-2012 13:30 - René Bruun

Mens flere af vores danske konkurrenter er gået i træningslejr i Aarhus bugten, som forberedelse til det kommende VM på Gardasøen, så har vi på BNI Sailing Team valgt at henlægge træningslejren til Gardasøen - præcis der hvor VM skal afholdes i slutningen af juli.

Vi ankom til Riva Del Garda d. 3. kl. 5.00 om morgenen efter 20 timers kørsel non-stop fra København. Her skal vi deltage i sidste afdeling af Volvo Cup, hvor der er 62 tilmeldte både heraf 3 fra Danmark. Man kan ikke få en bedre forberedelse til VM, alle rockstjerner er med! Selvom vi arbejder seriøst med forberedelserne ved vi godt, at vi ikke bliver verdensmestre eller bare noget der ligner, dertil er feltet simpelthen for hårdt. Men vi vil gøre det så godt, som vores evner rækker, og vi vil kæmpe for hver en bådslængde.

BNI Sailing Team

BNI Sailing Team består af flølgende personer.: René Bruun, Skipper/rorsmand og tidligere X-79 sejler. Thomas Christensen, bowmand og e-jolle sejler. På trimmet sidder Hasse Neve, 29'er rorsmand og tidl. Aarhus sailing Academy. Taktikken står Christian Tang for. Christian er ligeledes tidligere e-jolle sejler og Aarhus sailing Academy. Anna Grube, er floater og metereolog. Vægten er 4 kg under de tilladte 375 kg. Det er helt perfekt.

BNI Sailing Team Volvo Cup 2012

BNI sailing team

Vores ambitionsniveau er primært at få en topklasse sejlsportsoplevelse, men også at lære og blive dygtigere. Efter ankomsten til Riva kl. 5 om morgenen riggede vi båden til, og kl. 6.00 var vi klar til morgenkaffe og croissanter efterfulgt af en tiltrængt lur. Herefter kørte skipper en tur til Verona for at hente den sidste gast, mens de øvrige launched båden.

Plus på selvtillidskontoen

Herefter stod den på træning. Behøver jeg nævne den gode vind, shortsene og t-shirtsene? Hvor er det fedt at sejle på Gardasøen. Der var planlagt et Long Distance Race om onsdagen, men det blev aflyst på grund af dårlig organisering/for få tilmeldinger. Det åbnede op for, at vi kunne tage på vandet med 3 italienske top teams for at trimme fart. Og det gik rigtig godt - vi fulgte med og kunne skifte gear mellem højde, speed og optimal kurs. Det gik lige ind på selvtillidskontoen. En god træningsdag.

IMG 1784

Der var flere danske besætninger på Garda søen

Bådene var aggressive

Torsdag kom vi sent i gang på grund af manglende vind, men hen af eftermiddagen kom vinden endelig. Vi fik en 7-15 knobs vind. Folk var meget aggressive i starterne og der skulle omstart til med startregel (Zulu). Starten i første sejlads gik godt. Vi var nogenlunde med fremme i det competitive felt.

På første opkryds havde vi både højde og fart til at "dræbe" et par af de dygtige både – stor selvtillid! Vi kom godt ind til topmærket halvejs oppe i feltet, men vi tabte et par placeringer på slørbenet. Det er første gang Hasse (trimmer), og jeg arbejdede sammen med et ok resultat. Vi endte på en 33. plads, det lyder ikke af meget, men nogle kan måske huske Riccardo fra Audi Sailing Team som lavede 11 første pladser i Kiel, han blev nr. 23!

Besætningen hopper over bord

God stemning og klar til anden start. Endnu en tyvstart, atter startregel og i gang igen. Vi lavede en lorte start, men det gjorde de andre også. Vi kom fri og fandt et godt spor. Vi var på bagbord fløj, som viste sig bedre end styrbord idet vinden drejede. Det så rigtig godt ud, og vi havde igen fundet farten. MEN så valgt min besætning, i samlet flok, at hoppe på hovedet i Gardasøen. Ja, gu var det da varmt, men vi sejlede kapsejlads – hængestroppen var knækket. Hurtigere end man kan sige spaghetti var vores båd omringet af gummibåde med monster telelinser... Det endte med en DNF. ØV, der fik vi brugt vores eneste fratrækker.

De foreløbige resultater kan du finde her.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

1 Kommentarer

#1 - Sendt d. 07-12-2012 - Kl. 21:52 af Stig Hylling Munchaus
Som løber er der lige en konkurrence I skal huske.

En del optifædre, døtre mm løb fra hotel centrale og op til kapellet. Tiderne skrives i kirkebogen, og jeg er spændt på om I slår tiden fra en af de de fynske optifædre fra påsken 2012.

God fornøjelse med VM, og glæder mig til at se jeres tider i kirkebogen.
 

Julegave 330x275

 

300x250

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Suzuki - Påhængsmotorer
Fribord- Udstyr til dig og din båd
Green Sails