Der bliver gået til den og med tæt sejlads når Ynglingene mødes. Foto: Arkiv

Nu begynder Yngling EM i Aarhus

Fredag eftermiddag går det løs i Aarhus, når Europamesterskaberne for YNGLING begynder for ungdomssejlerne. Yngling European Championship er arrangeret af Sailing Aarhus i samarbejde med Marselisborg Sejlklub og Marselisborg Havn.

06-07-2012 07:30 - Søren ØverupKilde: Louise Lander

Marselisborg Sailing Aarhus fik tildelt stævnet for blot et halvt år siden, da den oprindelig, danske værtsklub måtte springe fra. Stævneorganisationen i Marselisborg Sejlklub har gjort et fantastisk stykke arbejde med at forberede stævnet siden, og er nu klar til at tage i mod godt 100 sejlere i løbet af ugen.

Tordag aften var 10 deltagende teams ved at tjekke ind og få indmålt og vejet bådene, sådan de er helt klar til at gå på vandet senere i dag, fredag.

Ungdoms EM afsluttes på søndag med en præmieceremoni, men allerede mandag starter det egentlige Yngling European Championship, hvor flere af ungdomssejlerne også er deltagende.

Her er tilmeldt 34 teams fra mere end syv lande og stævnet varer ugen ud. Yngling er en tidligere olympisk kølbådsklasse, der blev sejlet af rene kvindebesætninger med tre sejlere i hver båd - senest ved OL i 2008. Til OL i Athen i 2004 vandt det det danske mandskab bronze med bl.a. aarhusianske Helle Jespersen om bord.

Interessen for Yngling-klassen bærer præg af at klassen er tidligere olympisk, og det kommer til blandt andet til udtryk ved officials repræsenteret fra mange forskellige lande.

Stolte traditioner

Danskerne har stolte traditioner for at være med helt til tops i Yngling-klassen, og ved sidste års EM i Riva del Garda, Italien - fik vi en flot anden plads med Lucas Lier. Guldet gik til den hollandske båd med Jildau ter Horst, Liesbeth Boersma og Marjolein Hufen, der alle er med igen i Aarhus.

Teamet når desværre kun at deltage i ungdoms-delen, da de skal hjem til eksamener. De danske sølvvindere er også med igen, og konkurrencen forventes at blive hård og ikke mindst tæt blandt de deltagende både.

Program: Yngling European Championship

Fredag d. 6. juli 2012 Registrering og EC måling, YEC race

Lørdag d. 7. juli 2012 YEC race, EC måling

Søndag d. 8. juli 2012 YEC race, EC måling, EC tune up race,

YEC præmieoverrækkelse, Åbningsceremoni Ceremony

Mandag d. 9. juli 2012 EC race

Tirsdag d. 10. juli 2012 EC race

Onsdag d. 11. juli 2012 EC race, Championship BBQ

Torsdag d. 12. juli 2012 Fridag

Fredag d. 13. juli 2012 EC race

Søndag d. 14 juli 2012 EC race, Præmieoverrækkelse og ceremoni

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

ShipShape
Kolding Marinecenter - 1.300 kvm med bådudstyr
Bojsen Møller Sails