Femten folkebåde stillede til start i Speed Cup i Faaborg. Arkivfoto

Speed-Cup fik en god start

Speed Cup er et kølbådsstævne, der netop er blevet sejlet i Faaborg. Konceptet er, at alle kan være med, da der sejles på op-ned baner. Til første stævne stillede 28 kølbåde til start, hvor af de 15 var folkebåde.

21-06-2012 13:15 - Trine Søe

Faaborg Sejlklubs nye initiativ med op-ned-baner for klassebåde og DH-både fik en god start. Hele 15 Folkebåde deltog og havde deres egen start. DH-bådene startede så efterfølgende i en fælles start, delt op i to løb. Lørdagen byd på 3 sejladser, der var præget af let vind. Blandt DH-bådene udmærkede den lokale Spækhugger "Godt nok" sig ved på førstedagen i den lette luft at sejle fra såvel Ylva, Luffe 37, Scankap mm. i ren sejltid!

Søndag med kraftige pust og regn

Søndagen bød på 3 sejladser med omkring 10 m/s med vældige byger, der drev ind over Hansebugten med kraftige pust og regn. I den friske vind om søndagen kunne bådene højere til vinden end alle andre og vandt sammenlagt deres løb foran en Albin Express med Lars Rønsholt og en Maxi Magic med Erik Medelby Andersen. Løbet for de største både blev vundet af en Scankap med Morten Rohde, anden pladsen gik til Karsten Andersen i en Ylva og 3. plads til Mogens Madsen i X-102.

Blandt de 15 Folkebåde var der 6 lokale Faaborg både med, men de måtte alle se, at de bedste pladser gik til udenbys sejlere. Vinderen blev Heines Nielsen fra Kolding, der dog havde lånt en lokal gast ved navn Søren Schøn Nielsen. Anden pladsen gik til Søren Kæstel fra Skælskør og tredje pladsen til Brian Frisendahl fra Sundby.

Vi gentager succesen

Erik Medelby Andersen fra Faaborg Sejlklub udtaler: "Det har været en succes, og vi vil også afvikle Speed-Cup i næste sæson. Vi har fået positive tilbagemeldinger, og vi mener selv, at det er et alletiders stævne lige op til sommeres klassemesterskaber til at få trimmet båden og besætningen ind. Så vi håber, at endnu flere klassebåde og DH-både vil deltage næste gang".

Resultater fra Speed Cup 2012 kan ses her.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

4 for en hund 2015 300x250px

 
 

300

 
 

Nyheder fra Sail-World.com

News Events
Sail-World
 
 
 

Find-os-paa-facebook 1

 


Få Bådmagasinet til iPad!
For enkelt køb
klik her -
for 12 mdr. abonnement klik her.

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 

 

dit link til bådbranchen

Nordship Yacht
Gnisten Marine
ROLLY TASKER SAILS - Prisvenlige, stærke og lethåndterlige