Anne Marie Rindom, da hun sejlede Europajolle. Arkivfoto: Per Heegaard.

Europajollen er et springbræt til OL klasserne

Europajollen er teknisk jolle og kendt for at udvikle de dygtigste sejlere, hvilket bedst illustreres af, at mange af vores både tidligere og kommende OL sejlere alle har været forbi Europa jollen i deres karriere.

02-05-2012 10:28 - Trine SøeKilde: Europe Class Denmark

Seneste skud på stammen er Anne Marie Rindom, der netop er blevet udtaget til OL i Laser Radial. Anne Marie vandt VM og EM i Europajollen tilbage i 2009, før hun skiftede til Laser Jollen. "For mig har Europajollen været helt afgørende i min sejleruddannelse, for det var i Europajollen, at jeg for alvor rykkede mig rent teknisk" udtaler Anne Marie og fortsætter: "Europajollen er en enestående jolle, og hvis man har ambitioner, og vil man være en dygtig sejler, så er Europajollen et oplagt valg, når man er ved at være færdig med Zoom'en eller Optimisten".

For Anne-Marie har Europajollen og hendes deltagelse i mange internationale stævner samtidig været en vigtig døråbner til en masse internationale kontakter – "Jeg har fået et netværk rundt omkring i Europa, som jeg har kunnet drage nytte af, da jeg skiftede til Laser Radial".

"Vi er klar til at tage imod nye sejlere i Europaklassen, og vi har en lang række aktiviteter - også for nye sejlere med fokus på både det sociale og ikke mindst det sejladsmæssige" siger formand Michael Cholewa og fortsætter "netop i de kommende uger påbegynder vi en præsentationstur rundt til nogle af de mindre klubber for at præsentere Europajollen for nogle af de mange Optimist-, Zoom- og Feva-sejlere rundt omkring i landet."

"Hvis din klub have besøg af et par Europasejlere til en almindelig klubaften, så kigger vi gerne forbi" siger Klassetræneren for Europajollerne i Danmark, Christian Rindom, selv tidligere topsejler i klassen og tilføjer "vi kan give jeres sejlere en super oplevelse i en af de helt oplagte muligheder der ligger lige for, når Optimistjollen eller Zoomjollen bliver for trang. Og det er helt gratis."
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer