Faaborg Havn - plads til alle

Faaborg Havn skal kunne favne alle slags brugere - det handler både om økonomi og om herlighedsværdi. Vi skal et smut forbi Faaborg, hvor Lasse Olsen er havnefoged. Han fortæller om jobbet, og hvordan han vil lave en havn for alle.

11-09-2012 07:00 - Lise Mortensen Høy

Bådmagasinet har givet ordet til havnefogeder rundt om i landets lystbådehavne. Vi spørger dem om, hvad deres mål er for havnen, hvilke overordnede vilkår der er for arbejdet – og hvilke ønsker de har til lystsejlerne. Vi starter i Faaborg, hvor Lasse Olsen har været havnemester i 10 år:

"Jeg vil gerne lave en havn for alle. Både for almindelige borgere, der gerne vil gå en tur langs kajerne og nyde aktiviteterne. For dem, der gerne vil have en lille jolle, og dem der har store lystbåde. Og det skal så spille sammen med gods, færger, fiskere og krydstogtskibe. De mange forskellige aktiviteter er naturligvis godt for økonomien, men de gør også havnen spændende at besøge", siger havnemester Lasse Olsen som svar på, hvordan hans mål er for Faaborg Havn.

faaborghavn

Lasse Olsen er havnefoged i Faaborg Havn

Tjek havnens regler

Vi spørger Lasse Olsen, hvad lystsejlerne kan gøre for, at forholdet havn/sejlere kan blive mere gnidningsfrit, og her har havnemesteren flere gode råd:

"Hvis der er en helt fri kaj, bør I altid få mistanke og tjekke, om der ikke er et skilt med "reserveret" eller måske: "reserveret til skibe over 30 meter". Hvis der ellers er trængsel i havnen, er der næsten altid en god grund til, at en kajstrækning er ledig. Det er også en god regel at kigge i Havnelodsen, der står ofte, at en kaj eksempelvis er til skibe over 12 m., og en anden er til skibe over 30 m - reglerne er jo til for, at alle sejlere kan få en god oplevelse".

Pælepladser skal passe til bådens størrelse

Hvis I skal ligge ved en pæleplads, er det vigtigt, at I finder én, der passer i størrelse til jeres båd. For det første er det meget nemmere at fortøje og ligge ordentligt – og for det andet kan store både jo ikke komme ind på de små pladser.

Læs flere gode råd og Lasse Olsens tanker om havnefogedjobbet i artiklen Faaborg Havn - plads til alle i den seneste udgave af Bådmagasinet.

Køb artiklen - Læs artiklen Faaborg Havn - plads til alle. Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb iPad magasin - Læs Bådmagasinet på din iPad. iPad magasinet downloades som pdf, der kan gemmes i iBooks app'en på din iPad.

Er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læser artiklen, hvis ikke du lige har dit Bådmagasinet ved hånden.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

1 Kommentarer

#1 - Sendt d. 09-11-2012 - Kl. 09:49 af Jan Larsen
Har i sommer besøgt Fåborg, hvor en meget lille sejlbåd fortøjede styrbords, midt på et større stykke ledigt havnekaj (under kranen). For at gøre det hele fuldstændigt blev slæbejollen fortøjet på sejlbådens bagbords side, så der under ingen omstændigheder kom "fremmede" i nærheden.

Der var mange ledige pælepladser til den pågældende størrelse båd !!!!!!

Et forslag til Fåborg: oplys bredden på havnepladserne,- så har vi nemmere ved at finde den "rigtige" plads.
 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Sejl med Søassurancen Ærø
Risbjerg
Kjøller - Komfortudstyr til lystbåde