Ved ungdoms OL i Singapore 2010 deltog Céline Carlsen.

DS' fravalg af U-OL - et provokerende debatoplæg?

Fredag aften kl. 23.36 (!) modtog vi et nyhedsbrev fra DS, hvor beslutningen om "Ingen dansk deltagelse ved ungdoms OL" var nyheden. Lørdag morgen bragte vi historien, og efterfølgende er debatten startet.

30-08-2012 11:30 - Redaktionen

Der har været nogle rigtig gode indlæg, ja faktisk så gode, at Bådmagasinet valgte at gå til formanden med nogle af de spørgsmål, der blev rejst. I en mail afsendt fra redaktionen mandag morgen ville vi gerne have svar på de spørgsmål, der rejses i ét ganske kompetent indlæg fra en af Bådmagasinets læsere.

Svend W. Carlsen er bestemt ikke ”Hr. hvem som helst”. Svend W. Carlsen er selv tidligere topidrætsudøver, træner for blandt andet Lasse Hjortnæs i Finn jollen, og tidligere leder af den olympiske fællestræning samt medlem af Team Danmarks repræsentantskab.

Læs også: DS fravælger ungdoms OL

Svend W. Carlsen skriver:

"Oplysningerne om at ansatte medarbejdere i DS ikke ønsker deltagelse i ungdoms OL i Kina 2014, skal forhåbentlig blot opfattes som et provokerende debatoplæg. Det er vanskeligt at forestille sig, at et så vigtigt internationalt politisk spørgsmål kan afgøres på embedsmandsniveau. ISAF kæmper hårdt for at bevare sejlsport på det olympiske program og for at at skabe olympisk begejstring hos de helt unge.

Det er derfor en risikabel beslutning, når sejlsporten i et af de historisk toneangivende lande i olympisk sejlsport melder fra netop til en ungdomspropagandaaktivitet. Det er også et tvivlsomt forslag, for at sige det diplomatisk, når det gælder udvikling af fremtidens topsejlere. Jo flere spændende, og ungdoms OL er en oplevelse for livet, begivenheder, der er at stræbe efter, jo flere vil få motivation til at fortsætte i den vanskelige periode, hvor der skal vælges nye bådtyper og sættes nye mål.

DS har også behov for god PR, så medlemmerne har noget at være stolte af. Med hensyn til økonomien, ligger den stort set uden for DS regi, idet kvalifikationssejladserne foregår regionalt (sidste gang med 100% egenbetaling) og selve deltagelsen dækkes af olympiske midler, og derfor ikke fratages andre aktiviteter.

Som tidligere leder af den olympiske fællestræning og medlem af Team Danmarks repræsentantskab og idrætsudvalg i de første år, var jeg med til at præge idégrundlaget netop for ungdoms-og talentudvikling uden risiko for negative sociale konsekvenser. Vi var og er stadig meget bevidste om, at det vigtigste element var at bringe idrætsudøverne begejstrede igennem de vanskeligste udviklingsår.

Det internationale netværk, bl.a.olympismen er i denne forbindelse en af de vigtigste faktorer.
Intet stort er blevet til uden begejstring. Jeg håber, at administrationen vil overlade denne type afgørelser til de sejlervalgte medlemmer i bestyrelsen og så meget gerne genoverveje indstillingen".

Hvad er din holdning?

Deltag i debatten, er det en rigtig beslutning? Hvad gør resten af verden? Hvorfor ikke holde en dør på klem for mulige talenter?

Formanden havde grundet travlhed ikke tid til at svare, men i går kunne man på hans blog læse følgende:


 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Danae Yacht
Gnisten Marine
First Marine Lystfartøjsforsikring