To klubber i tæt samarbejde. SKS & KDY laver fælles VIP events

Bagsiden: Tillykke til dansk sejlsport

Mange gange har mit mantra lydt på denne "Bagside": "Fusion" er vejen frem for dansk sejlsport, så er det egentlig ligegyldig, om det er antallet af bådklasser, sejlklubber, bådlaug eller på leverandørsiden – dansk sejlsport har brug for færre enheder.

04-05-2012 09:20 - Nicolai Lassen

Vores livsstil ude på vandet, og nede i havnen drives af alle for mange små aktører. Hver især sidder vi og sulter, hvor vi alle kunne få en mere tålelig perspektivrig hverdag, hvis vi slog os sammen i større enheder. Åbent skal jeg erkende, at jeg selv har talt varmt for at sejlsportens ufattelige mange sejlklubber skulle finde sammen?

Men, selv jeg er blevet (lidt) klogere. Rigtig mange af disse klubber er mere en person relateret kult, end en demokratisk dreven forening. Mange steder er forsøget på en rationel "fusion", lige så håbløst som forsøget på at blande vand og olie.

Men så slå da aktiviteterne sammen i større enheder? Sailing Aarhus er et pragt eksempel, når det gælder eliten. Kraftcenter Øst, med Hellerup Sejlklub, KDY og Skovshoved Sejlklub er også et godt eksempel til efterlevelse. KØS samarbejdet omkring ungdom i Svanemøllen, viser at det ikke handler om elite alt sammen.

For dansk sejlsport var det en stor dag, da Kongelig Dansk Yacht klub og Skovshoved Sejlklub fortalte at de efter syv års ørkenvandring igen fusionerer deres VIP-Center, og nu tilbyder fælles events sejladser. Længe har det været barokt at opleve hvordan to sejlklubber sloges om de samme får kunder – i samme havn – inden for 20 meter. Tilmed i en tid hvor erhvervslivet, passer rigtig godt på pengene, ja så er firma arrangementer på vandet, ud for Skovshoved næppe altid første valget. Samtidig var det manglende samarbejde årsag til, at ingen af de to klubber reelt kunne tilbyde de store og lønsomme arrangementer. En helt igennem håbløs situation, resultatet af håbløse klubpolitikere.

Det er dagen, hvor det er relevant – og en tilmed god lære for alle andre klubledere -, hvordan man ikke skal forvalte sin sejlklub. I arkivet fandt jeg min harmdirrende kommentar til "Panik- salget i Skovshoved", skrevet den 19. maj 2005 på www.baadmagasinet.dk. Hvis nogen tror, at jeg her på "Bagsiden" i dag er skarp og brutal i min udlægning af sejlsporten i dag, kan jeg kun sige – at det har været meget værre dengang. Sandhederne blev serveret i en krads form, så de drev blodrødt ned af computer skærmen.Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

15 Kommentarer

#1 - Sendt d. 05-04-2012 - Kl. 12:19 af Frederik
Lassen, hvor er du blevet sober......Og hvor har du ret, jeg håber også at de samarbejder der sker mellem udvalgte klubber kan styrke sejlsporten
#2 - Sendt d. 05-05-2012 - Kl. 08:17 af NC Andersen
Det Lassen skriver er, at de stor spiser de små. Lassen pakker det pænt ind med ordet samarbejde, men virkeligheden er mange klubber må lukke. Både Lassen Ive og Lassen taler så pænt om samarbejdet i Skovshoved. De har nok ret i at SKS ikke selv magter opgaven. Men gennem disse samarbejder mister SKS sin identitet, og på sigt sine medlemmer, som lister bort, eller dør af alder.
SKS er bare en af mange klubber, der skal til at tænke nyt - hvis de og sejlsporten i de små klubbers regi´skal have en chance for overlevelse
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Walsteds Baadeværft
Raymarine
Fribord- Udstyr til dig og din båd