fbpx

Kertemindes havnefoged: Nu afventer jeg udfaldet i Aarhus

Inkluder i Newsletter: Ja

Bølgegangen fra Aarhus Kommune om, at bådejere ikke lovligt kan anvende deres både som helårsboliger, er nu nået til Kerteminde Havn.

Her frygter havnemester Søren Therkelsen ifølge Fyens Stiftstidende, at han bliver nødt til at smide folk væk fra deres både, hvis de bor på den hele året rundt.

Tilbage i januar udsendte Aarhus Kommune brev ud til 108 bådejere om, at deres båd ikke kunne anvendes lovligt som helårsbolig, da en lystbåd ikke lever op til byggereglementets krav til en bolig. Hele den polemik kan du læse en dybdegående artikel om i kommende udgave af Bådmagasinet #590, som udkommer primo april.

- Det er simpelthen fysisk umuligt at omdanne en båd til at ligne et hus blandt andet i forhold til kloakering og isolering. Hvis bådejerne trækker Aarhus Kommune i retten, og de (kommunen, red.) får medhold, vil det gøre, at jeg er nødt til at bede helårsbeboerne overholde det nye regulativ og dermed implicit smide dem ud, siger Søren Therkelsen til Fyens Stiftstidende.

I Kerteminde Kommune må man ifølge havneregulativet ikke opholde sig på sin båd hele året rundt, men samtidig kan man godt få en adresse på havnekajen ifølge cpr-lovgivningen. Det er derfor vanskeligt for havnemesteren at håndhæve de to modstridende regler for fast ophold, som det er lige nu.

Så nu afventer man i Kerteminde Havn - og sikkert også andre steder i landet - på resultatet fra Aarhus, før de endelige konsekvenser vises. Lige nu er der omkring otte personer i Kerteminde Havn, som med stor sandsynlighed opholder sig mere på deres lystbåd, end regulativet tillader, vurderer en af bådejerne på kajen til fyens.dk
Kilde: fyens.dk/kerteminde

 

 




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *