fbpx

Øresund på langs: Træskibe, kapsejlads og maritim stemning i Helsingør

Inkluder i Newsletter: Ja

Klassiske træskibe, sømandssange og maritim stemning på Kulturhavnen i Helsingør.

På Lørdag - den 12. august lægger deltagerne i kapsejladsen for klassiske træskibe - "Øresund på Langs" igen til kaj i Helsingørs historiske havn. Hele eftermiddagen er der vaskeægte sømandsstemning og maritime oplevelser for børn og voksne på pladsen foran Fyrskibet i Kulturhavnen. 

Kapsejladsen starter fredag i København. Lørdag kl. 11 sejler de smukke træskibe fra Svanemølle Havn mod Helsingør og kapsejladsens mållinje kommer til at ligge ud for Snekkersten Havn.

Som noget helt nyt får skibene i år følgeskab af træmotorbåde og joller undervejs, så fra Strandvejen og molerne i Snekkersten er der masser af muligheder for at nyde synet af skibe i alle størrelser på Øresund.

Når fartøjerne anløber Helsingør, affyres en passende salut fra Kronborg Slot, og fra højtalerne på Fyrskibet bliver fartøjerne præsenteret. Fra kl. 14.00 underholder byens lokale Shanty kor med de sange, der engang blev sunget om bord på de gamle sejlskibe, og cirka kl. 15 byder Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, velkommen til Helsingørs Havn fra Fyrskibets dæk, og herefter bliver alle sejlerne inviteret med om bord til en velkomstreception. 

Hele lørdagen og frem til søndag morgen kan alle interesserede komme tæt på de fine fartøjer i Kulturhavnen i Helsingør.

Lørdag eftermiddag kan du også se, hvordan sejlmageren og smeden arbejder på kajen, lære at binde seje sømandsknob eller tage med på rundvisninger på Fyrskibet og veterandampskibet SS BJØRN. Det er sjette gang kapsejladsen 'Øresund på Langs' samler gamle træskibe, klassiske sejlbåde til en fælles kapsejlads på Øresund, nu også med en sejlads for træmotorbåde og joller.

For deltagerne i kapsejladsen er der middag i det maritime værksted HAL 16, før den sidste sejlads om søndagen. Se hele programmet på Hal16 hjemmeside her.

'Øresund på Langs' arrangeres af Foreningen Maritimt Værksted Hal16 i samarbejde med M/S Museet for Søfart, Kjøbenhavnske Træsejlere samt FTSF Foreningen til Sprydstagens Forevigelse (Øresunds Smakkejollerne, red.).


Galleri




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *