Bådmagasinets billedgalleri

Gasterne vandt stævne til IKC-udtagelse

22-09-2008 13:30 Hans Henrik22 Sep 2008 11:30 - Claus Midjord
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Arkivfoto.

Knarrstævnet kolliderede med Dragernes prestigefyldte "Les Régates Royales", der sejles i Cannes. Derfor måtte flere besætninger undvære deres normale skipper om søndagen. Det skete også på OD 68, Caroline, hvor Søren Pehrsson måtte overlade ansvaret til Søren Gammelgård og Nicolai Lassen. Det var der nu ingen grund til at fortryde. Da gasterne overtog båden var de på andenpladsen, men slutfacit blev, at de vandt stævnet med et point foran Lars Storm.

Vanskelige forhold

Sejladserne blev gennemført under vanskelige forhold med strøm og svag og skiftende vind. Selv om Nicolai Lassen roser dommernes indsats, retter han også en vis kritik, fordi man valgte at vise det sorte flag allerede efter første omstart om søndagen. Det betød, at 9 både måtte gå i havn.

"Ikke at dommeren ikke er i deres fulde ret til at gøre det", understreger Nicolai Lassen.

”Men når banen alligevel skal ændres 60 grader før næste start, og strømmen var den helt store skurk i startøjeblikket, så ville det gavne alle parter, at den situation kunne være undgået. Der skal jo også gerne være lige så mange knarrsejlere til start næste gang. Og næppe nogen vil opfatte det som kvalitets tid, når de skal bruge søndag formiddag i Rungsted Havn med at vente på næste sejlads.”

Det ustabile vejr betød, at ingen kunne følge sig sikre, før målstregen var nået. Vindspring, ofte helt lokalt på 30 – 40 grader, var med til at bytte rundt på placeringerne flere gange. Hans Trap OD 98 er et godt eksempel. I første sejlads var han suverænt foran alle - indtil sidste opkryds. Sammen med de lynhurtige forfølgere, Kim Bruhn Petersen OD 137og Peter Lerbrandt OD 136, søgte de mod land, hvor fordelen havde ligget på de to forrige opkryds. Men vinden forsvandt og drejede 30 grader, så Søren Pehrsson, der rundede gaten på en beskeden 8 plads, kunne sammen med flere andre både sejle uden om og vinde sejladsen, mens Kim Bruhn Petersen blev nr. 12 og Peter Lerbrandt nr.11.

26 både var tilmeldt stævnet.

Resultater:http://www.knarr.dk/resultater/2008/BredeVin2008.pdf


Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer