Bådmagasinets billedgalleri

Piraterne kom først til Cape Town

30-11-2005 23:47 Hans Henrik30 Nov 2005 22:47 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Cayard, tv., foræller her til Bådmagasinet i Vigo, at båden og mandskab er hurtige efter de havde sejlet til Cape Towm. De tog flyveren i stedet. Foto: Troels Lykke

Det var en kæmpe flyvemaskine af mærket Antonow 124, som forleden fragtede den 70 fods amerikanske kulfiberbåd på cirka 13,5 ton.

27. november ankom "The Black Pearl" i Cape Town, fortæller bådens skipper Paul Cayard.

Holdets 10 sejlere tager nu en velfortjent pause efter de har arbejdet uafbrudt siden august.

Landholdet (shore crew) ankommer i den her uge og skal montere de sidste ting på bådens svingkølssystem, som katastrofalt gik i stykker, få timer ind i Volvo Ocean Race.

"Planen er, at vi sejler igen 10. december og 12. december tager vi offshore nogle dage for at teste om reperationen holder," skriver Paul Cayard i en officiel Volvo-pressemeddelelse.

Vigtig sejlerfaring udeblev
Cayard regner med at etape 2 vil være den mest krævende for det sent forberedte Pirates of the Caribbean. Specielt fordi holdet havde håbet på vigtig erfaring til Cape Town.

En vigtig sejlads som Paul Cayard udtrykkeligt pointerede overfor Bådmagasinet fire timer før start i Vigo. Men nu udeblev erfaringen fra Vigo til Cape Town ulykkeligvis for holdet.

I stedet fik sejlerne viden om et skrøbeligt svingkøl-system fra Farr Yacht Design.

16. december skal 1000 skolebørn fra Cape Town se båden. Og dagen efter er der VIP-sejlads for Disney-koncernens samarbejdspartnere.

Andre kan få skader
26. december er in-port sejlads. Og Cayard vil gå til vaflerne:

"Vi går åbentlyst efter vigtige point, men som jeg har sagt før, så er vi med i sejladsen endnu og andre både kan få materielle skader," siger den tidligere Starbådsverdensmester Cayard.

2. januar 2006 sejler de syv både mod Melburne i Australien. En rute på 6100 sømil.

Piraterne udgik få timer efter billedet er taget ud for Spanien. Foto: Sally CollisonEn mand på farligt job. Disney omsætter årligt for 30 mia. dollars og har 130.000 ansatte. Og koncernen betalte naturligvis også flyveturen for Cayards båd. Foto: Oscar Kihlborg


www.blackpearlracing.com/splash.asp
www.volvooceanrace.org/racedatacentre/positionmaps/index.aspx?item=2


Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer