Bådmagasinets billedgalleri

Hobie Cat 14 EM i Middelfart

21-05-2004 11:16 Hans Henrik21 May 2004 9:16 - Pressemeddelelse
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

HOBIE CAT 14: Er du til fart og action på vandet så skulle du prøve en Hobie Cat. Katamaranen kræver teknisk snilde og en del vandture.

Europamesterkabet strækker sig over 4 dage, hvor der er planlagt på gennemførelse af i alt 11 sejladser. Førstedagen går med indcheckning samt kontrol. Sejladserne vil blive fordelt over de resterende dage og vil tage udgangspunkt fra Marinaen i Middelfart. Sejladsområdet vil afhængig af vind og vejr være beliggende enten i Mosvig i Lillebælt (syd for Fænø) eller i Gamborg Fjord. Mesterskabet afvikles i samme weekend som Middelfart Jazzfestival, så underholdning og adspredelse er sikret for alle.

14’neren startede det hele
Hobie Cat 14 er en åben katamaran på fjorten fod, som antydet i navnet. Det er den originale Hobie Cat, som i 1969 startede det, der senere har udviklet sig til nogle af verdens mest populære og udbredte flerskrogsklasser. Hobie Cat 14 er en enkel og meget robust konstruktion. Det er en sjov, hurtig og meget livlig en-mands båd med trapez. Indledningsvis er den tilgivende. Men skal den til rigtigt bestille noget, kræves der masser af finesse ud i både teknik og boat-handling. Med andre ord er det en meget udfordrende klasse at begive sig i kast med. Det relativt store sejlareal i forhold til bådens vægt og opbygning gør, at der er en hårfin balance mellem maksimal fart og en brat dukkert, når vinden tager lidt til.

Hobie Cat 14 ligger i en af sejlsportens fornemmeste ligaer med status af international klasse under sejlsportens øverste instans International Sailing Federation.

Specifikationer:
Længde: 4,25 m
Bredde: 2,31 m
Maste højde: 6,78 m
Vægt ca.: 109 kg
Sejlareal: 10,46 m²
/nitzhttp://www.hobiecat.dk/hc14euro
http://www.hobiecat.dk/


Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer