Big Boat ER BIG...Kerteminde har de seneste tre år være fyldt med store både i Pinsen, nu rykker stævnet.

Big Boat Challenge flytter termin

04-10-2012 14:49 Søren Øverup04-10-2012 12:49 - Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Baggrunden for beslutningen er vor ambition om at fastholde Big Boat Challenge som en international Big Boat Event i Danmark og et nyligt aftalt samarbejde med KYC og Kieler Woche. Siden vi i 2009 tog initiativ til stævnet er det blevet anerkendt i hele Nordeuropa som et af de mest vel arrangerede stævner i Skandinavien.

Samarbejde med Kieler Woche På baggrund af en henvendelse fra KYC og Kieler Woche har vi nu aftalt et formaliseret samarbejde med denne organisation. Det betyder at BBC i fremtiden vil blive placeret i weekenden før Kieler Woche - hvilket vil være den tredjesidste hele weekend i juni. Vi håber samarbejdet med Kieler Woche vil give synergi på en række områder for begge organisationer og dermed en positiv udvikling af sejladserne for Big Boats i Nordeuropa.

Ny international rating Stævnet i 2013 vil som tidligere give sejlerne mulighed for at vælge en international måleregel. Vi følger her anbefalingen fra Dansk Sejlunion og vil tilbyde sejlerne at deltage under ORCi reglen. Siden starten i 2009 har BBC haft et udmærket samarbejde med DS omkring afviklingen af BBC. Både med hensyn til assistance og lån af baneudstyr samt til udstedelse af dansk og internationalt målebrev med kort varsel. Vi håber på fortsat godt samarbejde med DS.

Ud af Danish Big Boat Series

Ved udgangen af indeværende sejladsrække stopper Big Boat Challenge Kerteminde som deltager i Danish Big Boat Series (DBBS) organisationen.

Big Boat Challenge blev i 2009 etableret på et idégrundlag/koncept der har været fulgt siden. BBC stævnets hensigt indeholder et klart mål om at stævnet skal være et selvstændigt internationalt storbåd-stævne for kvalificerede moderne sportslige både. Sejlsporten skal kombineres med stor landaktivitet for publikum, sponsorer og sejlere.

Det er vores opfattelse, at BBC´s medvirken i DBBS ikke har givet nogen vækst til stævnets målsætning, økonomi eller omfang, og at serien i sin helhed ikke har givet nogen gevinst for deltagerne eller været samlende for dansk storbådssejlads i international sammenhæng. Det er også vores opfattelse at mængden af danske storbådssejlere, samt deres tid og økonomi, ikke kan udfylde det stigende antal arrangementer tilfredsstillende.

Big Boat Challenge Kerteminde har på den baggrund besluttet, at vi fremover ikke ønsker at være et stævne i Danish Big Boat Series. Vi medvirker dog gerne som resultatleverandør til en serie eller en rangliste. Vi hilser det velkommen at der er kræfter i gang med at etablere en egentlig dansk Big Boat organisation med en ledelse som stævnearrangørerne kan have en konstruktiv dialog med.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer