Bådmagasinets billedgalleri

Swan 45, Tarok VII med Erik Berth vandt samtlige sejladser. Lutter prikker, ganske imponerende. Foto: Søren Øverup (arkiv fra ABB 2013)

Suveræne Tarok VII

09-06-2014 12:35 Søren Øverup09-06-2014 07:35 - Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det var et par dage med svag og skiftende vind der prægede årets Big Boat i Egå, men det lykkedes trods alt at få hele fem sejladser afviklet.

En af de helt suveræne denne weekend var Swan 45 Tarok VII fra Helsingør med Erik Berth. Teamet om bord på Tarok VII sejlede udelukkende førstepladser hjem. Samtlige af de fem sejladser sluttede Tarok VII etter. Imponerende at slutte med fire point, og bruge sin sidste prik som fratrækker.

Hvem havde trukket proppen?

På Facebook sender skipper om bord på Tarok VII Erik Berth en hilsen til Egå: 'Big Boat stævnet i Egå er slut. En stor ros til stævneledelsen, til banelederen og de mange officials som gjorde alt for at føle os velkomne. De havde dog glemt at efterfylde havnebassinet med vand så vi og 3 andre måtte kaste anker uden for havnen og vente på højvande...'

Om der var helt specielle forhold (fuldmåne mv.?) der havde forårsaget ekstraordinært lavvande er ikke til at vide, men hvis Egå vil fortsætte som et fast Big Boat stævne i kalenderen, burde gravemaskinen måske rekvireres inden næste år?

'Uafgjort' i ORC B

For de 'mindre' Big Boats fik de så sejrsvante HANSEN i X37 kamp til stregen, og det lykkedes Lars Ive i Soldier Blue at ende a point, men flest førstepladser (tre, red.) placerede endnu engang HANSEN øverst på skamlen.

15 både – hvor er smertegrænsen?

Det kniber (også) gevaldigt med at samle 'Big Boat' herhjemme! – I sidste uge kunne vi berette om et forrygende Big Boat stævne på Marstrand (Sverige, red.) hvor hele 55 både deltog.

I denne weekend lykkedes det at samle 15 både i Egå - og uden sammenligning forøvrigt, så deltog 14 både ved DM for Drager i Hornbæk! Hvor er 'smertegrænsen' - når man tænker på hvor mange kræfter en sejlklub sætter i værk. Der knokles fra morgen til aften, telt, mad, dommere, baneledere og andre frivillige. Hvad skal der mon til for at vende udviklingen i deltagerantallet herhjemme - og hvordan sikre vi at der også i fremtiden er klubber der har lyst til at arrangere et stævne? Vi skal ikke mere end to år tilbage hvor Big Boat i Kerteminde kunne samle over 40 - ja tæt på 50 både, hvor ville det dog være fedt, hvis det kunne lykkes igen.

Læs også: I Sverige er Big Boat en succes

I næste uge gælder det Big Boat Helsingør. Det er lige pt. ikke muligt at se på deres site hvor mange der deltager her, men vi følger naturligvis op.

Resultater fra klasse, ORC A: her

Resultater fra klasse, ORC B: her

Se tv indslag fra TV2 Øst - (vises i Adope Flash player)

 Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer