Bådmagasinets billedgalleri

H-bådene sejler VM-udtagelse i lille by med 200 beboere - har gør man noget ved tingene, og der er allerede dobbelt så mange deltagere som sidste år.

Bredden er vigtig for hele klassen siger verdensmester

29-04-2014 08:00 Søren Øverup28-04-2014 14:03 - Dan Ibsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

VM-udtagelsen for H-både i Amtoft den 9. til 11.maj bliver ikke kun tumleplads for de bedste konkurrence-sejlere. Arrangørerne i Amtoft Lystbådelaug lancerer nemlig seks nye konkurrencer og initiativer, som appellerer til de sejlere, som ikke plejer at komme først. De er f.eks. ”Bedste begyndere”, ”Fair Play”, tilskuernes fighterpris – og såmænd også en pokal til den sejler, som på flotteste vis ”kvajer sig”.

De nye initiativer kunne se ud til at blive en succes. Tidligere har det været svært at få ret mange tilmeldinger til årets første stævner – f.eks. var der blot 13 deltagere i det første stævne i fjor – men i Amtoft ser det anderledes ud. 10 dage før tilmeldingsfristens udløb har stævneleder Ole Bundgaard modtaget over 30 tilmeldinger.

Blandt de tilmeldte er flere nybegyndere samt flere ældre H-både end normalt – f.eks. kommer H-både med byggenummer 1 og 9.

”De kommer jo ikke for at vinde stævnet. De kommer, fordi de gerne vil være en del af fællesskabet. Det er utroligt livsbekræftende og fortæller os, at vores satsning på bredden har været rigtig”, siger Ole Bundgaard, som også har modtaget en tilmelding fra en enkelt svensk sejler.

Blandt elitesejlerne er der stor opbakning til, at også bredden føler sig velkomne ved udtagelsesstævnet. Således har den regerende verdensmester i H-båd, Claus Høj Jensen bakket op om ideen fra begyndelsen.

Sejlmageren med de mange førstepræmier åbner således stævnet med et foredrag, hvor han leverer tips om trimningen af båden – desuden har Høj Jensen Sejl udlovet stævnets flotteste præmie, som tilfalder det team, der slutter som nummer 17.

”Bredden er vigtig, og for hele H-bådsklassen er det vigtigt med et godt samspil mellem bredde og elite. Bredden er jo elitens fødekæde, og stævner, der kan tiltrække bredden, er en forudsætning for at vores elite kan holde niveau og udvikle siger”, siger Claus Høj Jensen.

I nogle bådklasser er der stort fokus på de få i den absolutte elite. I H-bådsklassen skal der plads til de talenter, der blomstrer op nedefra. Derfor spiller breddeklubber som Amtoft Lystbådelaug en vigtig rolle. Et godt konkurrencemiljø i breddeklubberne er med til at fastholde sejlere – også dem, der ikke ender med at blive verdensmestre.

Thisted Kommune er hovedsponsor for VM-udtagelsesstævnet. Thisted Kommune er breddeidrætskommune i 2014-16.

Danske H-båds Sejlere hjemmeside

Amtoft Lystbådelaug hjemmeside

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer