fbpx

Barselsvikaren - nu med fast job

Inkluder i Newsletter: Ja

Det bliver hans tredje nationsflag han skal sejle under i sæson 4 - Nathan Outteridge som tidligere har barsel-vikarieret for både New Zealand og Danmark, træder nu til som ny fast rorsmand hos Schweiz resten af denne sæson. Sebastien Schneiter skifter fokus, som nu rettes 100 % mod hans 49er OL kampagne Paris 2024.

Og det er ikke kun Australien og Danmark som den dobbelte OL-medaljevinder Outteridge har sejlet F50er for. De første to sæsoner stod den succesrige sejler bag den Japanske satsning, som dog måtte lide den økonomiske skæbne, at aflevere båden tilbage på grund af manglende sponsorkroner. De seneste 18 måneder har Outteridge fungeret som coach for netop Schweiz, så 'udskiftningen' kommer måske ikke som den største overraskelse.

Mulig OL medalje til Schweiz?
Til sommer skal Schneiter nemlig dyste ved OL - en tur i OL-manegen som bliver hans tredje kampagne i 49er-klassen. Efter en podieplacering i den olympiske testbegivenhed og et vice-verdensmestertitel i 2023, er Schneiter tippet som en af kandidaterne til en OL-medalje denne sommer, hvor den danske besætning med Nyborg / Buhl  sidste weekend vandt den danske udtagelse. 

Schneiter udtaler: 'Sydney sidste måned var det sidste stævne i sæson 4 for mig. Det var en svær beslutning at tage, men jeg tror på, at det er den bedste beslutning for holdet og for mit mål om at vinde en olympisk medalje for Schweiz. I de seneste 10 år har jeg arbejdet hen imod dette øjeblik, og denne sommer, med OL i Marseille, føler jeg, at jeg har en realistisk chance for at opnå dette. Holdet vil være i rigtig gode hænder med Nathan bag rattet og vil også være med til at udvikle holdet! Jeg vil stadig følge det tæt, og være klar til at springe tilbage i sæson 5, senere i år.'

Outteridge udtaler: 'Da 'Seba' ringede til mig og bad mig om at tage over som schweizisk rorsmand, blev jeg nødt til at sige ja. Det er en ære at blive spurgt, og det har været en sand fornøjelse at arbejde med holdet i de seneste 18 måneder. Jeg har lært meget af mine forskellige roller og forstår nu så meget mere om F50, udover det - kun at sidde bag rattet og styre den.'

Mens det gik knapt så godt da Outteridge var iført det danske sejlertøj i Dubai, hvor det danske team sluttede næstsidst - ja så gik det noget bedre da han vikarierede for New Zealand, som sluttede nummer to i Sydney. Det skal blive interessant at se hvad Outteridge kan vride ud af det Schweizske team?

Der sejles i New Zealand / Christchurch kommende lørdag søndag den 23.-24. marts, og når vi er på den side af kloden med 12 timers tidsforskal, så skal du altså tidligt op - eller sent i seng, for at følge kommende weekends SailGP Live.




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *