Beneteau 550 Flyer Cabin, Uttern D55 EX

28-09-2006 10:00 Christina28 Sep 2006 8:00 - Bengt-Erik Iversen, foto Frederik Finnes
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Beneteau 550 Flyer Cabin med Suzuki 115 hk 4-takt - Fransk ”Flyer”:
Fransk daycruiser med en markant opbygget forkahyt i forhold til de andre. Deraf navnet ”Cabin”.

Beneteau 550 Flyer Cabin har også en langt enklere indretning i cockpittet. Det gør den til en blanding af en ”daycruiser” og en sportsfiskebåd. Her er brede sidedæk og cockpittet er langt mere spartansk end hos de fleste andre i testen. Her må brugsområdet vurderes: Vil man have en båd med enkel indretning eller en med mere polstring? Skal båden også benyttes til fiskeri, tager Flyer’en point. Det er let at spule cockpittet rent. Førerpladsen er også typisk ”fransk” - enkel og funktionel. Lidt uergonomisk udformet, der er ikke meget plads til benene. Stolene og bænken agter er i en enkel, men praktisk udførelse. En fin hængslet dør til kahytten, der har god plads. Smart detalje er at kalechen ligger i et praktisk rum foran vindspejlet. Med låg.
Suzuki-motoren på hækken er meget støjsvag og passer fint til båden. Vurderet ud fra prisen får man meget båd for pengene. Flyer’en er stabil - en fordel ved fiskeri. Den planer let, ”flyver” gerne, men lander ikke altid lige blødt og behageligt. I skarpe sving har propellen en tendens til at miste taget i vandet. Fordi båden mangler polstring, kan det blive lidt hårdt for albuerne når båden sejles friskt i søer og sving. Båden virker enkel, men velbygget. 550 Flyer er den mindste i testen. Vil man have dette koncept, men i en større udgave, så er det 650-modellen man skal kigge på.

+ God pris
+ Støjsvag motor
+ Smart kalecherum

- Enkel indretning
- Kan lande hårdt
- Kombilanterne

Beneteau 550 Flyer Cabin
Længde: 5,47 m
Bredde: 2,34 m
Vægt: 735 kg
Motor: Suzuki 4-takt 115 hk
Pris: 230.000 kr.
Testbåd 279.600 NOK
Producent: Beneteau, Frankrig, www.beneteau.com
Importør: Hornbæk Skibshandel, tlf. 49 70 25 91.www.ketneroutdoor.dk


 

Uttern D55 EX med MerCruiser 135 hk til en
fornuftig pris:

Blandt de mindste i testen. Den har oppet sig med en mørkeblå skrogside og integreret kortskærm. På plussiden skal først og fremmest nævnes en fornuftig pris.

Den er ikke større, men overrasker med gode sejlegenskaber. Faktisk rigtig sporty! Med hækaggregat får den god tyngde og det gør båden mere behagelig i krappe søer. Vel at mærke så længe den er korrekt trimmet. Tilter man drevet for langt ud, fornemmer man den ekstra tyngde i hækken og det kan give luftige svæv.
Bådens plus er en god pris og den er fin at traile. Den er lidt gammeldags i designet - blandt andet med udenpåliggende badeplatform. MerCruiser’en i motorrummet er en gammel kending. Velprøvet og uden nogen avanceret teknik. Men den er driftssikker og fornuftig i pris med kræfter nok til denne båd. Installationerne i motorrummet er godkendt.
Kahytten er ikke stor, men en nat kan godt gå for to. Indretningen er enkel og fin nok. Dette er trods alt ikke en båd man bruger til så meget overnatning. Førerpladsen er opgraderet med plads til skærmen, har god ergonomi og en fin skipperstol. Cockpittet er langt fra stort og motorrummet tager også sin del af pladsen. Enkel agterbænk og to GT-stole. 
Mere er der ikke plads til. Med to klapborde og vendbare stole får man en praktisk sofagruppe. Er man på udkig efter en prisgunstig daycruiser med gode sejlegenskaber, er dette båden der skal overvejes. Den leveres med en rundtlysende lanterne på stang, men det er ikke efter forskrifterne! Både som sejler over syv knob skal have fuld lanterneføring.

+ Sejlegenskaber 
+ God pris
+ Moderne instrumentpanel

- Lanterner! 
- Begrænset plads
- Lidt gammeldags design

Uttern D55 EX
Længde: 5,55 m
Bredde: 2,20 m
Vægt: 720 kg
Motor: MerCruiser 3,0 L 135 hk
Pris: Testbåd 249.990 kr.
Producent: Uttern Båtar AB.
Importør: Ketner Outdoor A/S, tlf. 43 27 11 66. 
www.ketneroutdoor.dk

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer