Godt med svømmefødder, skriver Liebergreen, så blev det lidt nemmere at indhente båden...

Christian Liebergreen: Dukkert ved ækvator

21-02-2013 12:30 Øyvind Bordal21-02-2013 08:48 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Danmarks anden solosejler jorden rundt har passeret ækvator for hjemgående! Med en vis selvironi noterer Christian Liebergreen, at hans forstand nu snart vil have godt af at komme på land. Her hans seneste mail til os Bådmagasinet-læsere:

På den hjemlige halvkugle

"Tirsdag middag utc krydsede Jonna og besætning igen ækvator. Sidst vi lå på linjen var den 28. august 2012. Så nu er vi endelig på den hjemlige halvkugle igen, og der er 'kun'  57 trin tilbage (breddegrader), før vi er i Skagen havn igen. Så det virker stadig overskueligt. Der var selvfølgelig kølige drikke til Kong Neptun, med ønsker om godt vejr og god vind resten af turen."

Første dukkert

"Tirsdagen begyndte ellers med en dukkert i det 31 grader varme og vindstille hav, mens vi lå 3 sømil syd for ækvatorlinien. Det var turens første dukkert, hvilket var en fantastisk dejlig og let følelse, men jeg blev hurtigt forpustet af at svømme rundt. Jeg havde forinden taget sejlene ned, og gjort en slæbeline fast ude agter, og lagt svømmefødder, dykkermaske og kamera klar på dækket, så jeg nemt kunne iføre mig det når jeg lå i vandet."

Godt med svømmefødder

"Efter ti minutter, med fotografi og undersøgelse af skroget, kravlede jeg om bord igen, hvor jeg var helt færdig, det er lang tid siden jeg har bevæget mig så meget. Men det var godt med svømmefødderne på, så man hurtigt kunne indhente Jonna igen, efter at have taget nogle billeder af hende. Hvis lejligheden byder sig igen, tager jeg nok en dukkert igen."

To knob i snit

"Det var jo ellers gået forrygende indtil 3 grader S, hvor Jonna virkelig havde fart på, men så ramte vi den stille mur, og brugte 4 døgn på at sejle 180 sm, en gennemsnitsfart på under to knob. Snart fanger vi Nordøstpassaten, og der kan komme fart i den prægtige skude igen."

Nyt fugledrab

"Sidst beskrev jeg hvordan vindmøllen havde taget livet af en fugl der var blevet plukket af en roterende vindmøllevinge. Forleden morgen fandt jeg en fugl i cockpittet, hvor det om natten igen havde lydt et donk! Fuglen kom ud på den blå hylde, og vindmøllen hedder nu officiel "Fugleskræmslet"."

"Kom ind.."

"En lidt sjov historie var da jeg en sen stille aften ikke kunne sove, mens jeg lå på maven i køjen, og den ene arm dinglede udover siden. Hånden kunne røre dørken, og da der kom nogle dønninger, lavede det en 'knock knock'. Hvilket medførte at jeg højlydt svarede "kom ind!" og bagefter skraldgrinede. Jeg syntes det var så sjovt at jeg gjorde det flere gange igen, med samme kommentar og grinende reaktion. Ja, det er vist ved at være på tide man kommer hjem til civilisationen, inden forstanden er helt forlist herude."

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer