fbpx

Vegvisir Race: Overraskende nyt om 2018

Inkluder i Newsletter: Ja

Det var tilfredse samarbejdspartnerne, der mødtes til debriefing torsdag den 17. august efter år 0-udgaven af Danmarks nye internationale sejlsportsevent Vegvisir Race. Mødet var det første efter eventets verdenspremiere 22. juni i Guldborgsund Kommune.

Tilfredsheden blev baseret på den feedback som de arrangerende klubber, kommunen og event, PR og kommunikations-bureauet Shorthand ECM modtog under og efter eventet.

De aktive fra klubberne Guldborgland Bådelaug, Sejlforeningen Vikingen, Motorbådsklubben i Nykøbing, Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund og Nysted Sejlklub høstede, under og efter sejladsen, masser af rosende ord og tak fra deltagerne for deres imødekommenhed og professionalisme i forbindelse med håndteringen af de mange praktiske og informative opgaver under eventet.

Politikernes klarsyn

I en tid hvor andre kommuner afviser at samarbejde med klubber og private, og f.eks. spærrer broer for motionsløb, cykling og triatlon, har Guldborgsund Kommunes politikerne fået anerkendende nik ikke bare fra sejlere, men også fra professionelle PR-folk og eventmagere. Det skyldes deres visionære klarsyn i bestræbelserne på at placere Guldborgsund Kommune på landkortet for områder med kyster og hav af højeste kvalitet – tydeligst synliggjort da det blev vedtaget at lukke Guldborgsundbroen for trafik og holde den åben for sejlere. Billedet af den åbne bro og feltet af passerede sejlere er allerede nu blevet synonymt med Vegvisir Race og Guldborgsund. Og de ikoniske billeder har ledsaget flotte artikler i den trykte udgave af Bådmagasinet i Danmark, og i Yacht i Tyskland.

Fest-garanti til alle Vegvisir Racerne

På mødet blev der også kigget frem ad. Og det ligger fast, at der trods succesen kommer til at ske ændringer til næste års udgave af eventet.

'I år var en form for prototype-event. Selvom der kun var tilmeldt 15 både fik vi svar på mange spørgsmål. Og det meste gik som forventet. F.eks. kan vi holde fast i vores fest-garanti, med mad og drikke ad libitum. Da sejladsen ikke går rundt om en ø, kan vi tilpasse banen, mens løbet er i gang. Med den feedback vi fik fra blandt andre Seascape 27-sejler Jochen Rieker, der var i gang i godt 42 timer, er vi sikre på, at to nætter to dage er nok til, at sejlerne presses så hårdt at de finder frem til deres indre Vegvisir,' siger Morten Brandt.

Det betyder, at løbsledelsen med Jørgen Bojesen i spidsen gennem banevalg før starten og evt. vha. afkortning under sejladsen kan sikre, at alle kommer i mål, så de kan være med til præmieoverrækkelse, festmiddag og sejlersnak lørdag aften.

Rygtet siger ... 80 både og singlehand

Det er endnu ikke endelig besluttet præcis, hvilke ændringer, der bliver tale om. Tilsyneladende får sejladsen ny dato, mindre ændringer på banerne og endelig vil der angiveligt blive tilføjet en kortere singlehand-sejlads.

Der vil løbende komme opdateringer om de nye tiltag, så snart de er 100% på plads. Hvis du vil være blandt de første til at få dem, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet på www.vegvisirrace.dk . Alternativt kan du læse det her hos baadmagasinet.dk, der som bekendt støtter op om sejladsen som mediepartner. Ambitionen er, at der i 2018 kommer 80 både til start. Tilmeldingen åbner i starten af oktober.

moede guldborgsundkommune

Klubberne og kommunen anført af hhv. Lene Krabbesmark for bordenden og Jørgen Bojesen på hendes venstre side under det to timer lange evalueringsmøde på Nykøbing Rådhus. (Foto: Vegvisirrace // Morten Brandt)






Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *