fbpx

Nacra skandalen: Derfor er bådene tilbagekaldt - se video

Inkluder i Newsletter: Ja

Fredag aften sent, sendte World Sailing en besked ud til sejlerne ved PreWorlds i Egå at deres Medal Race lørdag var aflyst. Først troede flere sejlere at der var tale om en joke, men pludselig gik det op for dem at det var ramme alvor!

World Sailing havde modtaget en notifikation fra Nacra Sailing, hvoraf det fremgår at samtlige foilende Nacra 17 tilbagekaldes. Der er tale om 35 helt nye, samt 12 både som har fået leveret et ombygnings-kit, altså 47 Nacra 17 både skal tilbage på værft.

Opildnet stemning

Det forlyder at der skulle der have været en nærmest opildnet stemning tidligere på dagen blandt de mange coaches som er tilstede – de er rasende og kræver at World Saling tager affære overfor Nacra Sailing! Det har sågar været fremme at enkelte coaches forlanger båden fjernet fra det olympiske program, og udtryk som ’completely waste of mony, har flere gange været hørt på havnen i Egå.

Med den vejrudsigt for Egå lørdag, hvor de havd lovet jævn vind, ja så kan det være svært at forstå beslutningen om ligefrem at aflyse dagens Medal Race,! Der var næppe knækket mange svær, men tilbagekaldelsen er en realitet, og vi fornemmer klart at det sidste ord bestemt ikke er hverken sagt eller skrevet i den sag.

I videoen beskriver Nacra-sejler og bådbygger Calle Sørensen, hvad problemet helt præcist går ud på, og hvorfor det går galt for de foilende Nacra 17:









Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *