fbpx

Er der en dygtig censor gemt i dig?

Inkluder i Newsletter: Ja

Fra 1. september 2017 er Dansk Sejlunion af Søfartsstyrelsen blevet bemyndiget til at udstede duelighedsbeviser og speedbådskørekort, og der er i den forbindelse lavet en ny informationsside om fritids-sejleruddannelserne, og det vil være muligt at søge om at blive censor.

Det indebærer blandt andet, at unionen fra skæringsdatoen skal stå klar med et korps af censorer, som kan forestå teoretiske og praktiske prøver i de sejlerskoler og kursusudbydere, som der samarbejdes med.

Alle censorer skal godkendes forinden – og til dét formål åbnes der nu for et ansøgningsskema via DS' som du finder her.

”Vi har travlt frem mod september, derfor vil jeg gerne opfordre kommende DS-censorer til allerede nu at udfylde dét ansøgnings-skemaet,” opfordrer Steen Wintlev.

Krav til censorer

De fleste censorer, der hidtil har været bemyndiget gennem Søfartsstyrelsen, vil også have mulighed for at fungere som censorer gennem unionen. Derudover ønsker unionen at tilknytte nye censorer med de rette kompetencer. Det bliver et krav til alle DS-censorer, at de besidder markant egenerfaring inden for de områder – sejl, motor eller begge – hvor de afholder prøver.

Nye og skærpede krav

Fra 1. september kan en censor højest betjene samme kursusudbyder tre gange i træk, herefter skal censoreren skifte til en anden udbyder. Samtidig kan ingen enkeltudbyder af kurser udgøre mere end højest 25 procent af en censorens virke.

Ensartet bedømmelse

Det handler alt sammen om at sikre bredde i relationerne mellem censorer og kursusudbydere.

”Vi tror på, at det – sammen med andre tiltag – bidrager til et ensartet bedømmelsesniveau, når censorer er forpligtede til at operere på tværs af flere udbydere. Det er i alles interesse, ikke mindst kursisternes,” siger Steen Wintlev.

Skemaet til at søge godkendelse som censor via DS er at finde nederst på en helt ny informations- side, om de nye fritidssejleruddannelser.

Du finder informationssiden her - ønsker du yderligere oplysninger, så kan du kontakte Steen Wintlev-Jensen på telefon 88 20 77 22

Informationssiden rummer samtidig en lang række øvrige oplysninger om krav, forpligtelser og prøveafholdelse i relation til fritidssejleruddannelserne.




Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *