Der findes tåber overalt! Sidste år da jeg sejlede ind i Københavns Havn svømmede 6-8 tossede unge mennesker på tværs af indsejlingen! I går skete ulykke som næsten var uundgåelig, hvor nogle uansvarlige sejlere på vandscootere dræbte to uskyldige unge piger! Foto: Carl Øverup

Ulykken der desværre måtte ske!

07-05-2017 11:05 Søren ØverupKommentar
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

En dybt tragisk og fuldstændig tåbelig ulykke kostede lørdag aften to udenlandske unge piger livet. En vandscooter kollidere med en af de populære udlejningsbåde fra GoBoat.

Københavns Havn en solbeskinnet lørdag er et virvar af liv, både på land – og ikke mindst på vand. Har du prøvet at være til stede, er jeg sikker på tanken også har strejfet dig – det her ender galt?

Alt hvad der kan flyde er på vandet. Havnebusserne giver den gas og viger ikke fra deres rute! Havnerundfarterne fyldt med passagere fylder godt, store motorbåde, sejlbåde, hjemmelavede tømmerflåder med påhængsmotor, kajakker, eldrevne udlejningsbåde, og så de hurtigt gående jetski og vandscootere – alle, bortset fra de to sidstnævnte skal overholde den fartbegrænsning på de 6 knob som der er i Københavns Havn. Når jeg undlader at nævne Jetski og Vandscootere her, er det simpelthen fordi det ER FORBUDT, at sejle med disse fartøjer i Københavns Havn.

Nu er hele koret fremme med stærke opråb, ’Forbyd det lort’ - (Jetski og Vandscootere, red.) men kære venner. Det er ikke vandscooterne som har gjort noget galt – nej, det er de tåber som sidder på dem, drejer på gashåndtaget og sejler steder hvor det slet ikke er tilladt!

Der sker ulykker overalt, desværre også på vandet. Det er ikke første gang fart og vand har kostet liv. For få år tilbage sluttede livet ganske brat for nogle mænd, da deres motorbåd ramte en stenhøfde syd for København!

Lørdag, to menneskeliv, det er en alt for høj pris at betale, og fuldstændig utilgiveligt! Lad mig håbe at der nu virkelig sker en skærpet kontrol på området. For det må være vores ordensmagt som skal sikre tryghed, også når man færdes i Københavns Havn. Der er vedtaget en lov på området, og her i landet er det altså Politiet som sikrer at landes love overholdes.

Afspærrede særområder for sejlads, for langsomt sejlende turister i eldrevne udlejningsbåde, kajakroere, tømmerflåder og lignende er i mine øjne ikke løsningen. Det findes i forvejen - i Tivoli.

Politiet skal afsætte ressourcer til at sikre så befærdet et sted som Københavns Havn en solrig weekend. Lad mig foreslå at mange af de folk som sidder i tåbelige fotovogne langs motorvejene, måske blev omskolet til skippere af Polities RIBs.

Om det er et privat vagtværn, ansat af Københavns Havn, eller Politiet - er sådan set underordnet, men nødvendigt er det helt sikkert at skabe tryghed og sikkerhed ved at kontrollere, hvad der sejler ind og ud, af så stor og åben en havn som Københavns Havn.

Som så mange gange før i trafikken, så er det desværre en ulykke med dødelig udgang der skal til, før der rigtig sker noget.

Jeg håber, som tidligere nævnt, inderligt at denne tragiske ulykke lørdag, får sat fokus på problemstillingen - Københavns Havn en solbeskinnet weekend SKAL bevogtes!

Søren Øverup

----------------

Ønsker du at kommentere på denne ulykkelige og tragsike hændelse, findes min kommentar på Bådmagasinets Facebook side her

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer