Bådene søsættes og eleverne hjælper til. Foto: Hou Maritime Idrætsefterskole.

Hou Maritime Idrætsefterskole - klar til sæsonstart

12-04-2017 06:15 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

På Hou Maritime Idrætsefterskole længes man, ligesom os andre, efter at komme en tur på vandet igen. Men eleverne har ikke kedet sig på de mørke vinteraftner. 21 af skolens elever meldte sig til at deltage i den frivillige Yachtskipper 3 undervisning. 13 af eleverne valgte at gå op til prøve - og her af bestod de 10. Eleverne kan nu kaldes sig for Yachtskippere af 3. grad.

Martin Teglgaard Risen Christensen, der er lærer på skole og sejler i sin fritiden fortæller: "Både elever og lærere har lært rigtigt meget i dette forløb, og vi er nu klar til at gøre yachtskipper 3 undervisning til en permanent del af vores sejlads tilbud. Derudover er vinteren brugt på at give de øvrige sejlere både Duelighedsbevis og SRC-Certifikat"

Forår og ligastævner

Der er bestemt forår i luften, for i sidste uge blev Hou Maritime Idrætsefterskoles både søsat. Den består af seks J80ere, fire Svendborg Seniorer og to RIBS. Eleverne er med hele vejen rundt om bådene, så de, får en god forståelse af, hvordan en rig fungerer, hvordan polerer man fribordet og tjekker skøder og fald - og at det kan betale sig at være grundig med flere ting om bord.

Eleverne har ambitioner for deres sejlads, og efterskolen skal for første gang være en del af Sejlsportsligaens 2. division, hvor man håber at kunne gøre en god figur. Første stævne ligger i maj måned, men allerede nu har en håndfuld elever startet træningen, så de kan være knivskarpe til kapstart i Struer.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer