fbpx

OL-sejler skifter fra Laser til 49er - målet er Tokyo 2020

Inkluder i Newsletter: Ja

Lasersejler Michael Hansen skifter til 49er, hvor han udgør ny besætning sammen med Mathias Sletten. Det sker som led i et take off-projekt med et stort kuld af nye 49-besætninger.

Efter en tænkepause oven på OL i Rio har Lasersejler Michael Hansen valgt et markant kursskifte i sin sejlerkarriere. Laserjollen er opgivet til fordel for en satsning i 49er-klassen.

"Jeg har vurderet, at mine chancer for at nå helt op i verdenseliten er bedre i 49er, hvor vi har et dansk træningsmiljø i verdensklasse og nogle af de bedste trænere, der findes. Det gør en forskel med et højt niveau ved hver eneste træning," forklarer Michael Hansen (26), der fra nu af danner 49er-besætning sammen med 24-årige Mathias Sletten, der har flere års 49er-erfaring.

At træningsniveauet bliver højt og intenst understreges af, at hele ni 49er-besætninger samles i et nyt "take off-projekt", som det kaldes i landsholdsregi.

"Vi har en stor gruppe af unge 49er-sejlere med ambitioner og vilje til at investere en masse træningstimer de næste år for at nå op på internationalt nivau. Vi kalder det take off-gruppen, lidt svarende til en flyver, der bruger ekstra brændstof på at komme op i rejsehøjde" forklarer sportschef Thomas Jacobsen.

"Det er et spændende projekt, hvor et af de helt store mål for besætningerne at sigte efter bliver næste års VM i Aarhus. Lidt længere fremme er jeg overbevist om, at gruppen rummer en besætning, der kan sejle med om medaljerne ved OL i Tokyo, og der er store perspektiver også efter 2020. Rammerne og talentet er der," fastslår Thomas Jacobsen.

Over de kommende uger træner take off-gruppen på Mallorca med blikket rettet mod Trofeo Princesa Sofia på Mallorca sidst i marts som årets første store internationale test. Senere i år følger bl.a. EM i Kiel (juni) og VM i Portugal (august).

For Michael Hansen og Mathias Sletten skal 2017 bruges på udvikle samarbejdet i båden og for især Michael Hansens vedkommende lære at håndtere 49er'en.

"Mathias og jeg har den samme indstilling. Vi vil dét her rigtigt meget, og vi tror på, at vi kan komme op blandt de bedste," fastslår Michael Hansen.

Begge de to neddrosler deres respektiver studier som led i 49er-satsningen.




Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *