fbpx

Havnen må ikke bruges til både!

Inkluder i Newsletter: Ja

Der er røre i andedammen i Næstved. Broen (Svingbroen, red.) som sikrer adgang til havnen skal nu også åbnes for lystsejlere - men det betyder ikke at bådene får lov til at ligge i haven, det skriver sn.dk!

Det er simpelt hen for farligt, hvis lystbådene skal ligge langs den ny promenade. Derfor har havnebestyrelsen besluttet, at sige nej til lystbåde i havnen.

Det er for farligt. Hvis en motor sætter ud eller et ror sætter sig fast, kan en lystbåd risikere at blive knust. Jeg gider ikke have ondt i maven af frygt for en ulykke, så vi siger nej til lystbåde i havnen, siger formanden for havnebestyrelsen Per Sørensen (S) til Sjællandske.

I årevis har det været et stort ønske fra lystsejlerne, at de kan sejle ind til Næstved Havn. Det har ikke været muligt, fordi Svingbroen ikke blev åbnet for fritids-sejlere.

Det er imidlertid lykkedes sejleren Carsten Eskelund støttet af borgmester Carsten Rasmussen at få en aftale, så Svingbroen fra foråret dagligt åbnes for lystsejlere. Derfor er Næstved Havn blevet spurgt, om det er muligt at etablere gæstepladser langs promenaden.

Mister styringen

Havnedirektør Jesper Møller Petersen anbefaler et nej. Han vurderer, at der er en risiko for, at en fortøjet lystbåd rammes under passage, hvis erhvervsskibe af en eller anden grund mister styringen i kortere eller længere tid.

Kanalen er mellem 50 og 65 meter bred. Erhvervsskibe er mellem 80-100 meter i længden og 12-15 meter i bredden. Derfor er der begrænset plads.

Ifølge Jesper Møller Petersen er erhvervsskibe to gange inden for det sidste år ramlet mod kajen. Uden større skader, men uheldigt, hvis der havde ligget en lystbåd.




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen





Udvalgte artikler *