57 danske sejlere brugte påsken på Garda søen. Foto: Nikolaj Brunnich

Danske optisejlere brugte påsken på Gardasøen

28-03-2016 11:10 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

54 danske sejlere og deres familier tog i år turen til den smukke by Riva Del Garda, hvor SailingGarda de seneste 21 år har været arrangør for danske sejlere, og hvert år arrangere den populærere sæsonåbningstur. 

Garda Meeting er verdensstørste optimistjolle stævne, og i år deltog 669 junior sejlere, og 232 Cadetti sejlere i stævnet, altså over 900 sejlere samlet på Garda i påsken. Det var 34. Garda meeting, og i år endte det med meget flotte resultater til de danske sejlere.

Winner team sejleren Emil Kjær fra Skovshoved vandt den legendariske Country Cup, hvor de bedst rangerede sejlere fra hver nation dystede mod hinanden, i en serie sejladser, onsdagen op til Påsken.

Træningslejr

Turen startede med en tre dages træningslejer, ledet af Kim Skovgaard, tidligere Dansk landstræner for optimisterne, og yderligere trænere var Joachim Aschenbrenner og Gustav Wantzin, som sammen stod for træningen af de større sejlere, men de garveede trænere fik også yderligere hjælp af Christian Spodsbjerg, som sidste år vandet stævnets Country Cup.

Olivie Nissen og Kasper Poulsen fungerede som trænere for de 16 Cadetti sejlere, som i år er helt ned til otte år. De små sejlere trænes i Garda med trænerstøtte fra Optimisternes klasse organisation OCD.

”Vi oplever en klar fremgang i turen igen, og vi er i år gået frem fra 30 sejlere sidste år til 54 sejlere i år + 4 gæstesejlere fra Norge og Tyskland. Flere og flere klubber kontakter os for at blive en del af vores arrangement, som er en fantastisk sæsonstarter, som også giver de klubber hvor flere familier tager af sted sammen, et super udgangspunkt for et godt sammenhold i den kommende sæson" siger Marianne Bløcher fra SailingGarda.

Tirsdag aften dannede Hotel Centrale i Riva rammen om Sailing Gardas festmiddag hvor 100 personer hyldede de bedste danske sejlere i festlige rammer.

Vejret på søen viste sig igen i år fra sin bedste side, med høj sol og vindstille morgen og aften og søens klassiske brise med flot vind fra kl 12 til kl 17.30.

Så de Danske sejlere fra turen kommer hjem med masser af timer på vandet, klar til den nye sæson.

cadettiTeam

En herlig start på sæsonen. Påskestævnet på Garda søen er igen ved at blive populært og oplever fremgang. Foto: Marianne Bløcher

 

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer