Sejl og Rig udkommer i dag på forlaget BlueOceanMedia.

Ny bog om trim af sejl og rig

18-03-2016 13:08 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

En ny bog til sejlere lanceres i dag. Titlen er "Sejl og rig", og bogens undertitel, "Håndbog i trim", gør det ret åbenbart, hvad der er emnet.

"Det er tale om den mest omfattende bog om sejl- og rigtrim, nogensinde publiceret i Danmark", siger Øyvind Bordal, som også er journalist hos Bådmagasinet. Mange års research ligger bag, ikke mindst talrige samtaler, interviews og ikke mindst sejladser, som forfatterne har haft i selskab med sejlmagere, riggere og professionelle sejlere i ind- og udland. Bogen lanceres samtidigt på fire sprog: Foruden dansk foreligger der også en svensk, norsk og engelsk version.

Behov for opdateret bog

Øyvind Bordal og Magne Klann lavede også Sejlerbogen tilbage i 2011, og har siden publiceret en række bøger i flere lande igennem forlaget Blue Ocean Media. Bordal fortæller om den nye bog: "Der har været forskellige bøger om sejltrim på markedet igennem mange år, og specielt én, som har solgt rigtig godt. Vi ved derfor, at der er en stor interesse og et reelt behov for en sådan bog. Men vi har længe følt, at der var behov for noget nyt".

Sket meget

"Der er sket så meget indenfor sejlads de senere år og ved hjælp af bedre billeder og moderne illustrationer samt præcis og enkel tekstformidling, er det muligt at vise og forklare rig- og sejltrim på en anden og mere opdateret måde. Det er et til tider komplekst emne, som stiller store krav til formidlingen, og netop formidling er jo det, vi arbejder med til dagligt, ikke mindst journalistisk. Via journalistikken har vi desuden haft mulighed for at snakke med verdens førende kapaciteter på området. Derfor mente vi, at vi var de rigtige til at lave den nye, store bog om sejl- og rigtrim", udtaler Øyvind Bordal.

Ikke kun fart

Bogen er henvendt til både kapsejlere og tursejlere, og er på 192 sider. Størrelsen har gjort det muligt både at gå i dybden og dække bredt. "Trim af sejl og rig er det område, der har størst betydning for en sejlbåds fart", siger Bordal. "Men trim handler jo ikke kun om fart. En godt trimmet båd krænger også mindre, balancerer bedre og er mere komfortabel at være om bord i. Dyrt udstyr varer længere, og risiko for skader eller righavari bliver mindre".

Mere om den nye bog her: www.blueoceanmediabooks.com

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer