Franck Cammas er tilbage på den franske AC45 - her i Oman. Foto: Groupama Team France.

Franck Cammas er tilbage på vandet

20-03-2016 07:44 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Tre måneder efter at den franske sejler, Franck Cammas, kom til skade med sin fod, er han nu tilbage på vandet. Frank Cammas har påbegyndt træning med Frankrigs America's Cup hold.

Det betyder, at Franck Cammas atter bag roret på Gropama Team Frances AC 45. Imponerende, idet det kun er tre måneder siden, at Cammas trænede om bord på en foilende GC32, hvor han var så uheldig at ryge i vandet. Undervejs rammes han et af de foilende ror, der forusager stor skade på hans ankel og ben.

Franck Cammas havde dog også umåleligt svært ved at styre sin begejstring over at være tilbage på vandet. "Efter tre måneder uden sejlads, var det en enorm glæde for mig at tage roret i båden igen. I Oman var betingelserne temmelig lette, fuld sol og 9-11 knobs vind, men jeg var en smule betænkelig, da jeg frygtede at falde i vandet igen. Foden er dog omgivet af en støttende bandage, der aflaster foden, hvilet gav mig mere selvtillid", fortæller en glad Franck Cammas.

Franck Cammas er endnu ikke helt færdig med sin genoptræning af foden, men nu han har genoptaget træning med de franske hold - dog med støtte på anklen, der er udformet af kulfiber. "Ja, jeg formår endnu ikke at løbe eller springe rundt, hvilket er vigtigt om bord. Men vi fortsætter med at fremskynde genoptræningen, og vi arbejder hårdt på at øge balancen på det sårede ben. Jeg må stadig være lidt tålmodig for at komme op på 100% af min potentiale, men situationen taget i betragtning, er jeg yderst tilfreds med de fremskridt, jeg har opnået".

Franck Cammas ser frem til træning med holdet igen på GC32s i de kommende uger, idet de træner frem mod et World Series event i New York i maj måned.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer