Hans Natorp stiller op som næstformand i DIF. Foto: Dansk Sejlunion.

Skal Dansk Sejlunion have ny formand?

04-03-2016 14:36 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Hans Natorp opstiller som kandidat til næstformandsposten i DIF. Dansk Sejlunions formand stiller op som én blandt foreløbigt fire kandidater til to ledige poster som næstformand i Danmarks Idrætsforbund.Hans Natorp kandiderer til sin fjerde periode som formand, når Dansk Sejlunion afholder generalforsamling lørdag den 9. april i Svendborg. Tre uger senere – den 30. april – er Natorp igen på valg, denne gang til én af to ledige poster som næstformand i Danmarks Idrætsforbund.

Jeg stiller op, fordi jeg har nogle mærkesager om videndeling, samarbejde og good governance, som jeg gerne vil være med til at udbrede i dansk idræt generelt, siger Natorp om baggrunden for sit kandidatur. Vi kan blive langt bedre til at samarbejde på tværs af forbundene i DIF. Hvert enkelt special forbund råder over masser af viden og erfaring, som kan skabe værdi for andre, hvis vi sætter os for at arbejde mere systematisk med videndeling og best practice.

I sejlsporten har vi et godt eksempel med Den Danske Model, hvor vi skaber synergier gennem videndeling. Det er en kæmpe styrke i vores verden, og det kan det også blive for andre, siger Hans Natorp.

OL-forbund bør være en del af formandskabet DIF vedtog sidste år at udvide den politiske ledelse i bestyrelsen fra én til to næstformænd med virkning fra 2016. Da den nuværende næstformand, Preben Staun, samtidig fratræder, betyder det, at begge næstformandsposter er på valg ved generalforsamlingen sidst i april.

DIF’s bestyrelse stiller selv med to kandidater fra egne rækker, henholdsvis Lotte Büchert, der kommer fra Dansk Petanque Forbund, samt Thomas Bach, der har en baggrund i Dansk Arbejder Idrætsforbund. Desuden har Jim Staffensen, formand for Dansk Golf Union, meldt sig som kandidat.
Bestyrelsens to kandidater repræsenterer breddeidrætten. Det har jeg den største respekt for, men samtidig mener jeg også, at én af de store OL-idrætter bør være en del af DIF’s formandskab, siger Hans Natorp og forsætter: Foruden at jeg personligt finder det utroligt spændende at arbejde med idrætspolitik på dansk og internationalt niveau.

Overgangsfase med to poster Før valget på DIF’s generalforsamling er Natorp på valg til sin fjerde og i givet fald sidste periode som formand for Dansk Sejlunion. Jeg genopstiller, fordi jeg stadig brænder for sejlsporten, og samtidig vil jeg gerne følge DS Strategi 2018 til dørs. Skulle jeg opnå valg til begge poster, så vil det højst være for en toårig periode, at jeg har to hverv, efter som min formandsrolle i Dansk Sejlunion med sikkerhed stopper i 2018, siger Natorp med henvisning til den øvre grænse på fire formandsperioder ifølge Dansk Sejlunions vedtægter.

Hvorfor ikke vente to år med at stille op til DIF’s bestyrelse?

Fordi det er nu, DIF-posterne er i spil, uden at der er siddende kandidater. Skal jeg have en chance for at opnå valg, så skal det være nu og ikke om to år, siger Natorp.

Fristen for at stille op som kandidat til henholdsvis formandsposten og tre menige bestyrelsesposter i Dansk Sejlunion udløber på mandag den 7. marts kl. 12.00.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer