Super DM afholdes i år i Nyborg.

Nyborg melder klar til Super DM

15-07-2017 07:07 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Danmarks største klassebådsstævne afholdes i Nyborg. Med to dage tilbage inden den officielle tilmelding lukker, er ADP SuperDM i Nyborg på vej med det største felt af klassebåde samlet til et DM i mange år.

Juelsminde lagde for i 2016 med 45 både i tre klasser, og idéen blev så positivt modtaget, at Nyborg Sejlforening i 2017 har indbudt Ylva, BB10M, Scan-kap 99, Molich X-Meter, Luffe 37 og X99 til SuperDM med klassestart på to uafhængige baner på Nyborg Fjord.

Mandag den 17. juli 2017 er sidste officielle tilmelding, og allerede nu er tallet på vej mod 60+ både med 250 sejlere fra både Danmark og Nordtyskland.

Ingen Luffe 37ere

Desværre ser det ud til, at Luffe 37 klassen endnu engang fravælger at mødes til traditionel DM kapsejlads på op/ned bane. Flere af klassens både ses jævnligt, når der sejles shorthanded rundt om et eller andet, men Luffe-klubben har officielt meldt ud, at deres deltagelse i år er aflyst.

Vi har holdt vejret og håbede til det sidste, for det koster jo ikke noget at forhåndstilmelde sig og det kunne jo være at det havde lokket et par stykker mere til. Det vil i hvert fald være synd hvis den tidligere så populære klassebåd Luffe 37 skal skrives ud af historien på den måde”, udtaler Stævneleder Jens Haugaard fra Nyborg Sejlforening.

nyborg

Nyborg Sejlforening afholdte sidste år DM for Europajollerne. Målet for klubben er et større stævne om året.

Noget for alle

Sejlforeningen er klar til at byde sejlerne velkommen den 17. august med et stævneprogram som vil tilfredsstille de fleste. Fredag aften kan deltagerne købe billetter til TV2 og Jacob Dinesen som spiller koncert 2 minutters gang fra havnen, og samtidigt er der en lukket rundvisning for sejlere på det nyåbnede Nyborg Destilleri, som har slået portene op på den anden side af havnen. Lørdag eftermiddag er der foredrag for den medrejsende familie og andre interesserede med Eventyrer og Jordomsejler Christian Liebergreen.

Molich X-meter lægger ud fredag med en 15-20 sømils distance kapsejlads på Storebælt med start og mål ud for havnen. De øvrige klasser sejler på bane fredag, og alle klasser sejler banesejlads lørdag. BB10-meter fortsætter med en eller to sejladser søndag den 20. august som er reservedag for Ylva og Scan-kap 99 i tilfælde af, at de ikke har opnået tilstrækkeligt med sejladser til et officielt DM.

På land og på vandet er tæt på 50 frivillige klar til at sikre både det sportslige og det sociale, så nu er resten op til sejlerne.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer