Team Blue lady I Cannes.

"Det er bedre, at I sejler, end at I hænger på gadehjørnerne"

16-04-2017 06:57 RedaktionenPhilipp Skafte-Holm
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det sagde min far ofte, meget ofte, og da vi i 1980 første gang trak en Yngling igennem Europa og var i Monaco og Cannes med min gamle Volvo, blev trailergenet belønnet med det, som alle sømænd drømmer om!

Vi blev klar over at sejlads på Europas søer, i Middelhavet og Atlanterhavet gav oplevelser, kontakter og udsyn. De første år var det studielån og studiejob som sikrede finansieringen. Nu er det et forskud på ratepensionen, og hvad der ellers har holdt sig skjult sig på kistebunden, der bliver brugt. Oplevelserne har sat sig som: "Vi-vil-afsted-igen-trangen", og vi higer efter lidt luft under vingerne igen og igen.

IMG 4234

Cannes i påskevejr.

Toer ved årets påskerace

Vi har efterhånden sådan nogenlunde lært det der med at holde øje med, hvad der sker på banen og sejle vores chancer. I årets Påskerace i Cannes for Drager gik hen og blev nummer to efter otte sejladser i løj luft. Noget af det mest hjernegymnastiske i en Drage. Peter Kampmann ved roret og Martin Ødum, trimmer på 12 mR Vanity V i sidste sæson, og jeg udgjorde team Blue Lady.

IMG 4223

Martin Ødum og Peter Kampmann.

Jeg havde fået banket det værste rust af i marts til Grand Prix'et i Cannes, var det Peters og Martins tur til en forårsklargøring. Holdet virkede, og vi fik s.. da tre førstepladser. Der var kun otte både med - dog nogle af de gode. Tre finner, to tyskere, to danskere og en franskmand.

Finn 85 med Chr. Borenius ved roret og 12mR sejleren Chris Winther vandt. Vi blev toer og navnkundige Lars Broen, Thomas Dresler og Anders Lassen treer - "Hotlips" levede op til sit navn. Dette års påskesejlads i Cannes var ingen undtagelse - vi fik, hvad vi kom efter og lidt til.

Sejladserne er jo lidt en undskyldning for bagefter at spise på en god restaurant - og de gode spisesteder, vejret og den gæstfrihed, man kun finder i provinsen, er en magnet uden sidestykke.

Uden mad og drikke duer helten ikke

Nu er baadmagasinet.dk jo et sted, hvor man beskriver heltemodige sejlsportstekniskevbedrifter, men vi, der har været i sejlercirkusset i mange år, har indset at uden mad og drikke så duer helten ikke - Det er vi ret bevidste om.

Derfor! I 37 år har vi besøgt en god, nærmest fantastisk restaurant, Caveau 30. Den ligger lige ved rådhuset og boule banen med platanerne. Caveau 30 er Cannes udgaven af et parisisk brasserie - et mini La Coupole. Snyd ikke din kæreste og dit team for denne oplevelse. Tjenerne er friske i replikken, dygtige og har været der ligeså længe, som vi er kommet der - 37 år!

IMG 1156

Le Caveau 30 i Cannes.

Tag den lille menu eller bestil moules frittes og moules provencale sammen - de klæder hinanden. Bestil en flaske boujolais village til 20 Euro. Den serveres kold og er smagfuld og forfriskende.

IMG 1144

Mums, muslinger...eller Moules provencalsk.

Er du ikke mæt så rund af med profitterole eller crème bûlée. Hvis det skal være lidt ekstra festligt så nap en opsats med skaldyr, som lige er blevet unduleret af skaldyrsmesteren, som står med sit forklæde og ordner det hele lige ved indgangen.

IMG 1153

Skaldyr er altid godt. Her skaldyrsmesteren med en ordentlige 'krabbe' i hænderne.

En tur i sejlerbaren

Efter middagen foreslår du lidt i en sidebemærkning, at vi da lige kan se om sejlerbaren er åben. De kan det hele, og vi har aldrig været der uden at møde nogen, vi kender. Dette kan skyldes, at Cannes er en sejlerby. Ved de sidste America's cup hang vi ud i sejlerbaren, og jeg skal love for, at der røg nogle fadøller over disken nærmest som til en af de store fodboldkampe.

I år står den på Regattes Royal i september og Gold Cup i St. Tropez i oktober. Godt, at det ligger sent på året - for om sommeren er det for varmt og en kende for dyrt på Cote d'Azur.

Således beriget tager vi hjem.

God påske.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer