Star VM 2017, Troense: Alle danske både er velkomne

23-03-2017 09:45 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Siden 'Danish Star Fleet' fik tildelt Verdensmesterskabet for Star både i 2017, er der arbejdet målrettet på at få minimeret udtagelseskravene for dansk deltagelse. Baggrunden er den nærmest eksplosive tilvækst, der er kommet i den danske Star flåde det seneste års tid, og alle anstrængelser bærer nu frugt.

'Danish Star Fleet' kan nemlig, helt exceptionelt, byde velkommen til alle danske deltagere.

Rune Schytt, som er sekretær i 'Danish Star Fleet', deltog i et ISCYRA (International Star Class Yacht Racing Association, red.) møde under Bacardi Cup i Miami her i marts måned. Udover en præsentation af VM forberedelserne i Troense, som i øvrigt blev rigtig godt modtaget, blev der kort og godt stemt om hvorvidt ISCYRA kunne afvige fra de normalt meget strikse regler og helt undtagelsesvis lade alle danske Star både deltage. Dette blev enstemmigt vedtaget. Rigtig meget lobbyarbejde blev udslagsgivende til vores fordel. Selve afstemningen tog blot 15 sekunder!

Flemming Sørensen, kaptajn for 'Dansih Star Fleet' siger:

'Det er simpelthen dagens gode nyhed. Vi har jo i Danmark fået det luksusproblem, at rigtig mange gode danske sejlere søger ind i Star båds klassen. For et par år siden var vi blot 3 - 4 aktive både. Nu nærmer vi os 15. Det er helt fantastisk. På det nærmeste har hele toppen af “Dansk OK Jolle Klub" også købt sig hver en Starbåd. Og der trænes på livet løs i Hellerup og på Sydfyn. I Miami og i tyske sejlerkredse løber rygterne allerede - Hellerup sætter sig nok på de første 10 pladser til VM' - udtaler Flemming Sørensen med et glimt i øjet.

"Og vi kan altså nu med glæde byde alle danske Star sejlere velkommen i "Danish Star Fleet “ og til VM i Troense i den første uge af juli", slutter en smilende Flemming Sørensen!

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer