Finnjollesejlerne tester Starbåds formatet af på Mallorca. Foto: Robert Deaves.

Finn: Sejlerne afprøver nyt spændende format

18-03-2017 11:28 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Når Finnjollesejlerne mødes til årets første stævne på Mallorca om få dage, den 48. udgave af Prinsesse Sofia Cup afvikles, så vil de være forsøgskaniner, da klassen afprøver det format som vi har oplevet bliver anvendt i Starbåds ligaen, med stor succes.

Her på redaktionen var vi selv meget begejstret, da vi for et stykke tid siden fulgte Starbådssejlernes finale, transmittere direkte over nettet fra Bermuda.

Det er et format der giver rigtig god mening. Der er virkelig noget at sejle for i de indledende sejladser, hvor de to første både går til finalen, og selve spændingen bliver holdt intakt på finaledagen.

• ’Runde 1’ – Åbnings Serie: En serie på ni fleetrace vil blive afholdt fra mandag til torsdag i én gruppe. De to første både i serien vil gå direkte til finalen, mens de næste tre både vil gå videre til Runde 3 - semifinalen.

• Runde 2 - Semi-Final-Qualifier: Resten af feltet - dvs. alle undtagen top 5, skal sejle Semi-Final-kvalifikations race, hvor 5 både i feltet, for en anden og sidste chance, for at kvalificere sig til den Semi-finalen. De øverste fem både efter dette Semi-Final-kvalifikations race, vil gå videre til semifinalen.

• Runde 3 - Semi-Final: Semifinalen, med otte både (tre fra Runde 1 og fem fra Runde 2) sejles hvor aAlle både vil starte på nul point. De tre første over linjen vil fortsætte til finalen.

• Endelig: Finalen sejles med fem både (to fra Runde 1, tre fra Round 3). Alle både vil starte på nul point. Podiet vil blive den rækkefølge bådene krydser mållinjen i finalesejladsen. Altså ikke noget med at være så langt foran på point, at man kan sejles på nummer to, og vinde, selv om man skulle krydse linjen som nummer 9. Var der nogen der fik ’flashback’ til OL i London 2012?

Efter stævnet på Mallorca vil der blive gennemført en undersøgelse, hvor der indsamlet feedback fra sejlere, trænere og medier. Bådmagasinet kan allerede nu godt sende vores anbefaling 

 

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer