H-bådene tager nu kampen op med Sejlsortsligaen, og vil fra i år have deres egen Lige. Foto: Eik Brandsgaard

H-bådene får deres egen Liga

03-02-2017 13:14 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Danske H-båds sejleres formand Henrik Toft sætter nyt tiltag i værk til sejlsæsonen 2017.

Vi vil gerne følge med tiden og gøre H-båds klassen attraktiv for nye sejlere, derfor har vi valgt at genoplive vores liga. I 90´erne var navnet RedGreen ligaen, som var en stor succes. Ligaen bliver klassebåds-sejlads på højeste niveau i Danmark.

H-båd Ligaen er det nye navn for vores tidligere rangliste stævner. H-båd Ligaen består af en samlet serie af stævner, som i år sejles i Bogense, Herslev, Amtoft, Århus og Brejning.

H-båden er en populær 3-4 mands kølbåd, som giver sejlere mulighed for at prøve deres evner af i store felter med ens både. Til stævnerne er der normalt 20-25 både på startlinjen.

Deltagerne i H-båd Ligaen er en blandet skare af sejlere. Nogen er med for hyggen og sammenholdets skyld, mens top 15 i feltet sejler for sejr hver gang. De 10 første både i H-båd Ligaen kvalificerer sig til en udtagelse til VM, som i år sejles i Luzern i Schweiz.

H-båd Ligaen er også interessant for sejlklubber, som ikke har økonomien til at deltage i Sejlsports Ligaen.

I H-båd Ligaen er det muligt, at 3 mand med en båd investering på omkring kr.50-90.000,- kan udfolde deres talent mod dygtige klassebåds sejlere i Danmark. Mange af sejlerne har hver deres egen køkkenkrydser i hjemhavnen. H-båden holdes toptunet for et ret beskedent beløb om året og mange af besætningerne har også været gode til at tiltrække sponsorer til deres teams.

Flere af bådene i H-båd Ligaen er skolebåde til daglig i hjemhavnen, men til stævnerne har medlemmerne selv investeret i et sæt racing sejl, så skolebåden hermed er toptunet.

Det vil glæde os, hvis sejlklubberne kunne se muligheden i, at sætte deres jollesejlere sammen i en båd og dermed give dem mulighed for at komme på vandet sammen. Der venter en masse oplevelser i teamwork og kammeratskab.

H-båd Ligaen kan snart følges på facebook og vil løbende kunne følges i sejlsportsmedierne året igennem.

Få en super fed fornemmelse for H-båden gennem filmen her, som er fra VM udtagelsen i Amtoft tilbage i 2014.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer