Classic Fyn Rundt startes fra Kertemind. Foto: Per Lauridsen.

Classic Fyn Rundt - håndsrækning til dem der tyvstarter

18-05-2016 13:39 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I 2016 tilføjer Classic Fyn Rundt to ting til vores sejladsbestemmelser, som skal gøre oplevelsen ved at deltage i sejladsen rundt om Fyn fra Kerteminde til en ekstra god oplevelse.

Hvis du tyvstarter, kan du alligevel fuldføre

Normalt udgår man fra en sejlads hvis man tyvstarter og ikke retter sin fejl. Det kan være svært at vende rundt, når der er 40 store både på linjen, så Classic Fyn Rundt har udnyttet kapsejladsreglernes mulighed for at anvende en skønsmæssig straf, en såkaldt Discretionary Penalty, en DPI.

Det betyder, at en sejler der tyvstarter, og ikke retter sin fejl får en straf på 1 time, lige som i gamle dage. "Men bliv nu ikke fristet", siger stævneleder Eivind Skaalum, der også er dommer uddannet, hvis man fristes over evne og alligevel får en fordel, kan protestkomiteen straffe en båd yderligere. Det er ment som en håndsrækning til en sejler, der kommer til at tyvstarte ved et uheld.

Den anden håndsrækning

En anden håndsrækning får sejlerne i sejladsbestemmelsernes paragraf 12, hvor det er anført at hvis man går på grund, må man anvende motor til at komme flot igen under nogle nærmere omstændigheder og alligevel kunne fuldføre sejladsen. Der er en anvendelse af kapsejladsreglernes 42.3 (I) der gør dette muligt.

Meningen er at alle skal have en god oplevelse og få et resultat som belønning for sine anstrengelser, uanset om man rammes af uheld som grundstødning eller kommer til at tyvstarte”, slutter stævneleder Eivind Skaalum.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer