Det er skønt at komme på vandet igen efter en lang vinter. Her på vej ind efter sejladser ud for Cannes. Foto: Finn Overgaard.

Ballet er åbnet i Cannes

03-03-2016 15:27 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Philipp Skafte-Holm beretter her fra Dragernes Grand Prix stævne, der blev sejlet i Cannes i sidste uge. Stævnet var et Grande 1 stævne, og det havde lokket 51 både med tilhørende besætninger til Cannes. Generelt kan man sige, at udover de lokale cannesere og en bunke nørder, der var til spilfestival, så ligger Cannes stille og venter på bedre vejr.

Fra Danmark deltog Blue Lady med Søren Pehrsson ved roret, Finn Overgaard på fordækket og mig sagde hunden i midten. Lars Hendriksen og Bo Selko var med til støtte for Ivan Bradbury i Blue Haze – en Petersen og Thuesen fra før fjernsynets opfindelse og med en fart på fladt vand som bare er uhyggelig.

Bo Hendriksen og Lars Selko

Bo Hendriksen og Lars Selko i Cannes.

Vi må så nok også indrømme, at Lars og Bo nok også har stillet sejlene rigtigt! Jesper Bendix sejler med to svenskere Martin Rudbäck og Karl Gustaf Loehr. Jesper kan drive dem frem, og det blev til en fin førsteplads i sidste sejlads. I pressemeddelelsen fra stævnet var køgegenseren Jørgen Schønherr i African Queen annonceret. Det viste sig dog, at de blev hjemme på løbebåndet i Tecknogym.

En klasse der tiltrække mange sejlere

Drageklassen tiltrækker de allerbedste sejlere, professionelle og amatører, se på listen og du finder en mester i hver båd. Lawrie Schmidt, Jochen Schuman, Jesper Bendix, Vincent Hoesch og mange mange flere. Klassen har nu taget konsekvensen og opgør resultaterne for de professionelle og amatørerne hver for sig – se mere her.

Vi i Blue Lady blev nummer tre blandt de 16 amatører, og Jesper Bendix nummer fire. Blue Haze blev nummer seks blandt de 35 professionelle. Alt i alt en fin start på sæsonen. Vinder blev Finn 64 – et ungt hold i en gammel og ikke opdateret Børresen Drage – der er håb forude.

3 plads til Blue Lady

En tredje plads til Blue Lady's besætning i Cannes.

Nye trends i Cannes?

Når vi nu er i Cannes, var vi lidt på udkig efter nye trends og strømninger. Til cocktail dinneren på et af hotellerne på croisetten så vi noget, vi ikke har set før. Diskoteksbelyst lakseanretningsudskæringsbord - så bliver det nærmest ikke mere fancy!

Lakseudskæring på fransk 2

Lakseanretningsudskæringsbord (fantastisk ord, red.) med indbygget lys!

Vi blev hurtigt enige om, at vi må se at få det installeret hjemme i murmestervillaen. Men det er med sådan noget som med rosé, det skal nydes lokalt, det smager mærkeligt til den daglige leverpostej på et rundstykke.

Skønt at sæsonen ligger lige for - hiv og lad gå. Over and out fra Cannes...

 

 

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer