Bådmagasinets billedgalleri

Den førende

”Wild Oats XI” igen i front på Rolex Sydney Hobart

26-12-2012 11:10 Henrik Hansen22012-12-26 af Henrik Hansen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den legendariske 100 fods Richel/Pugh designede maxi-racer ”Wild Oats XI” har, blot seks timer efter starten i Sydney Harbour, lagt sig solidt i front på den 628 sømil lange traditionelle havkapsejlads Rolex Sydney Hobart.

Feltet på 76 både kom frisk fra start og sejler sydover, tæt langs den australske vestkyst i 10-12 m/sek sydsydøstlig vind, hvor ”Wild Oats XI” logger mellem 11 og 12 knob på bidevind. Vinden ventes senere at slå om i nordvest  

”Wild Oats XI” har været først i mål fem gange, siden den kom på vandet i 2005 og samme år satte en formidabel rekord på 1 døgn 18 timer, 40 min. og 10 sek. Den har også vundet på respit flere gange, og er nu godt på vej mod sin sjette ”line honour” som første båd i mål.  

Sidste år måtte ”Wild Oats XI” og skipper Mark Richards dog se sig slået på mållinien med knap tre minutter til den ligeledes 100 fods ”Investec Loyal”, der i øjeblikket ligger på andenpladsen under sit nye navn ”Ragamuffin Loyal”, der har den kendte Syd Fischer som skipper.

Siden har ”Wild Oats XI” blevet modificeret med hurtigere linjer under vandet, hvor den har et ultra kort, tyndt og dybt kølprofil, der bærer en kæmpe torpedo i bly. I stævnen har båden et hydraulisk stiksværd, der er med til at give lift og gøre det nemmere at styre præcist på kryds.

Mindste båd i felter er IMX 38eren ”Martela”. Der deltager også en X-41 og en Xp 44. Feltets største klasse er syv Beneteau First 40.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer