"Olle-jolle-sejlere": Vi nægter at blive voksne

15-04-2002 14:36 Hans Henrik15 Apr 2002 12:36 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen
"Vi er jo bare nogle knejt-røve, der nægter at blive voksne, så hvorfor ikke blive ved med at have det sjovt", siger den 42-årige Kim Koed, Kaløvig, der i en sen alder er startet med at sejle Laserjolle.
"Vi kan jo sejle selv", siger "Olle-jolle-sejlerne" fra Kaløvig, der for nogle år siden blev trætte af at stirre øjnene ud gennem en kikkert for at følge deres Optimist-børn. Alwin Neumann, 51, Kaløvig, fulgte op på ideen og organiserede Olle-jolle-sejlads. Nu er der 12-14 "Olle-jolle-sejlere" som kæmper mod hinanden vinter og sommer.
Sejladserne arrangeres så enkelt som muligt. I denne vinter foregår det i weekenden, startes med en harestart efter klubbens faste bøjer i et par timer, indtil sejlernes mave- og benmuskler bliver tilpas møre.
Betegnelsen "Olle-jolle-sejlere" valgte sejlerne selv, da de begyndte i 1996. Gennemsnitsalderen er omkring 50 år, og den ældste udøver, Jens Lorentsen, er 62 år.
For at kvalificere sig til "Olle-jolle-sejler" skal man være fyldt 40 år. Der stilles betingelser om, at Laserjollen ikke må koste mere end 6.000 kroner, ligesom sejl og øvrigt grej ikke må være fabriksnyt.
"Det er vigtigt, at sejladsen ikke må være for økonomisk belastende. Det er lettere at konkurrere på lige vilkår, når alle sejler i brugte både, og så kan man jo også sejle mere provokerende, når bådene er oppe i årene", siger Alwin Neumann med en begejstring, der antyder store bedrifter. Men det kan være svært at skaffe brugte joller, en enkelt sejler måtte således rejse helt til Nykøbing Falster for anskaffe sig en Laserjolle, der var brugt nok.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer