Rekord-fartøjet IDEC. Længde: Knapt 30 meter. Bredde: 16,7 meter. Højde, mast: 32 meter. Vægt: 11 tons. Foto: Jean-Marie Liot/DPP/IDEC

Sejlede 1.234 kilometer alene på 24 timer

28-09-2012 07:35 Øyvind Bordal27-09-2012 14:35 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det var sidst i juli måned at sejladsen fandt sted, men det er altså først nu, at den officielle godkendelse fra WSSRC - World Speed Sailing Record Council - er kommet. Joyon satsede alt, og sejlede i lange perioder i mellem 30 og 35 knob. 

På grænsen

"Det var ekstremt risikabelt", fortæller han. "Jeg sejlede båden helt på grænsen hele tiden...jeg styrede ikke selv - autopiloten styrede - mens jeg stod i cockpit, med skøderne til både storsejlet og forsejlet i hænderne. Når båden blev overbelastet, eller gravede sig ind i en sø, slap jeg et af skøderne. Ofte måtte jeg lade begge skøder gå, for ikke at vælte."

Jorden rundt alene på 57 døgn

Joyon og IDEC holder også rekorden solo jorden rundt, på 57 døgn. Den prestigetunge 24 timers rekord går i øvrigt på skift mellem Thomas Coville og Francis Joyon - men lige nu er det altså Joyon der har fat i den lange ende. Rekordsejladsen fandt sted mellem Azorerne og den franske Bretagne-kyst.

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer