Ærøskøbing havn skifter automaten ud med en havneassistent. Foto: Henrik Schrøder

Ærøskøbing Havn går imod strømmen

18-01-2013 08:00 Søren Øverup18-01-2013 07:00 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

 

Mens flere havne overgår til et automatisk betalingssystem for gæstesejlere, går Ærøskøbing Havn mod strømmen. Havnen har en betalingsautomat, hvor man, som gæstesejler, kan betale havnepenge - men det er snart fortid.

Ærøskøbing har i nogle år haft betalingsautomat, men der var en række problemer forbundet med den løsning, der gjorde at en del mandtimer og penge alligevel blev brugt. Penge og tid der kan bruges væsentlig mere effektivt ifølge havnefogeden. Havnen nedlægger nu automaten, men gæstesejlere skal ikke fortvivle - der kommer en erstatning til betalingsautomaten.

Genindfører hygge & charme

Havnefoged Torben Lunnemann Frederiksen udtaler til Bådmagasinet: "Havnens gæstesejlere har længe haft et ønske om at møde en havnefoged, der kan levere personlig og venlig betjening. Vi genindfører den charme og hygge, som tidligere var en selvfølge, når sejlerne anløb en havn i ferien. Morgen og aften vil det være muligt at betale havnepenge, el og vand på havnekontoret, men havneassistenten vil også komme rundt på alle kajer og broer for at vejlede gæster og modtage betaling fra de sejlere, som ønsker denne form for betaling".

Nye faciliteter

Ærøskøbing har i de senere år gjort en del for at tiltrække flere gæstesejlere. "Vi har brugt en del penge og tid på at få nogle bedre faciliteter på havnen. Vi har blandt andet bygget ny servicebygning og en stor legeplads til børnene. En anden populær ting er havnens internet, der er gratis. Vi håber, at den kommende sæsons gæstesejlere tager godt imod det initiativ", slutter Torben Lunnemann Frederiksen.

Hvis nogle ligger inde med Tally Key-kort fra Ærøskøbing Havn, kan de indløses ved henvendelse på havnekontoret i kontortiden.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer