Bådmagasinets billedgalleri

Flaget her har kørt slæde i Nordøstgrønland med kongefamilien, cyklet igennem verdens største nationalpark - og nu har det snart sejlet halvvejs rundt om jorden. Foto: Christian Liebergreen

Liebergreen: 100 dage alene til søs

29-10-2012 11:45 Søren Øverup29-10-2012 08:43 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det er allerede mere end 100 dage siden 28 år gamle Christian Liebergreen forlod Skagen havn, og lagde ud på sin solo-sejlads jorden rundt. Ikke mange vidste om projektet, men en skolelærer i Skagen fik kontakt med Christian inden han sejlede afsted, og han har brugt projektet i sin undervisning. Eleverne har blandt andet sendt spørgsmål ud til båden via mail, ligesom vi også gør her i Bådmagasinet, og eftersom eleverne har en god næse for at stille de rigtige spørgsmål, bringer vi her et udsnit af dem - samt de svar Christian Liebergreen kommer med.  

Hvad gør du for ikke at blive skør af dit eget selskab?

- At have kontakt med andre hjælper meget på ikke at blive skør, samtidig får jeg nyheder herud. Så tænker man ikke kun over sin "egen verden" herude, men er klar over at der sker andre ting rundt om i verden. Jeg taler dog med mig selv... ikke at jeg diskuterer, men jeg kan godt spørge mig selv højlydt om jeg er sulten, og så svare ja :-)

Har du tabt dig?

- Tak fordi du spørger! Ja jeg har tabt mig ca. 5 kilo, men jeg havde også lidt at give af inden jeg tog afsted.

Hvor mange gange har har du været i bad undervejs?

- En gang, er det blevet til. Men jeg "vasker" mig også i vådservietter :-)

Er du sommetider bange?

- Jeg har ikke prøvet at være bange herude endnu. Men når bølgerne bliver rigtige store og faretruende, så skal jeg nok blive bange for om grejet holder.

Kan Jonna vælte?

- Jonna kan godt vælte, men der skal heldigvis meget til, og hvis hun vælter, håber jeg at hun hurtigt rejser sig igen.

Hvad er det farligste, du har været udsat for på turen?

- Jeg har fået bommen i hovedet en enkelt gang, den skal man passe på. Hvis den kommer med fuld fart kan den slå dig ihjel, så det er med at holde sig lavt. Man skal også gå rundt med livlinen når man er på dækket, hvis man falder over bord, uden at være hægtet fast, så er det Good Beirut.

Har du fanget meget fisk?

- Jeg har kun fanget to fisk indtil, men har heller ikke krogen ude for tiden. Fordi der kommer så mange lavtryk og storme for tiden, så ligger fiske-linen i kistebænken. Men når det bliver mere stabilt i vejret kommer den ud igen.

Er det svært at få sovet, når det blæser meget?

- Det kan det være, jeg har ubevidst hele tiden et øre 'åbent'. Men hvis hun ikke siger mærkelige lyde, så sover jeg fint, indtil vækketuret ringer igen efter max 1,5-2 timer på åbent hav.

Er det svært at holde sig vågen?

- Ikke hvis man er frisk, og det prøver jeg hele tiden at være. Så når det er roligt så sover jeg, og spiser og drikker så jeg er klar, når der brug for det. Man kan sige, at jeg er den vigtigste motor ombord som skal fungere, så derfor skal man vedligeholde sig selv, og pleje den når der er tid.

Læs tidligere artikler om Christian Liebergreens solosejlads rundt om jorden her:

Liste over Bådmagasinets artikler om Christian Liebergreen

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer