Bådmagasinets billedgalleri

Ingen sejlads i dag - Ungdoms-EM i Yngling forbi

Hedebølge, højsommer - men desværre: Ingen vind. Gårsdagens resultater bliver dermed endelige: Bronze til Christian G. Lund, Lerke S. Christoffersen, og George Bry fra KDY.
05-07-2008 19:23 Hans Henrik05 Jul 2008 17:23 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Bronzevindere i Ungdoms-EM 2008: Christian G. Lund, Lerke S. Christoffersen, og George Bry fra KDY. Klik for stort billede. Foto: Per Heegaard

Alle kan lide en god sommerdag - men for os sejlere blev den lidt for god i dag. Det store højtryk der hviler tungt over landet, slap ikke nok vind igennem til at de unge Yngling-sejlere i Skovshoved kunne få deres afsluttende sejladser gennemført.

Dansk sejler i sølvbåd
Dermed endte det med dobbelt hollandsk i toppen, og NED 335 (Jildau ter Horst, Amy Righolt, og Chantal Hakkel) som ungdoms-europamestre 2008. Sølvvindere blev NED 350, hvor danske Susanne Boidin havde en særdeles vellykket gæsteoptræden. Rorsmand og gast her hedder i øvrigt Caroline Heerema og Tjade Ivor Spier.

Bronze til Lund
Men bronzen blev dansk! Christian G. Lund, Lerke S. Christoffersen, og George Bry blev stående på 15 point, og det var to point for lidt til sølv. Matchrace stjernen Peter Wiibroe endte på 6. med sit mandskab (Christan Monberg og Jonas Hviid-Nielsen).

Bedste danske pigehold syv
Et andet hold at lægge mærke til, er det bedste danske, rene pigehold. Simone Styr, Emilie Nobel, og Marie Lacoppidan landede på en syvende efter black flag i sidste sejlads. En flot præstation!

VM åbnes i aften
Nu står den på premieuddeling i aften på Gentofte rådhus. Ceremonien er samtidig den officielle åbning af verdensmesterskabet, der altså starter nu, med måling og practice race søndag. De første VM-sejladser sejles mandag.

http://worlds.kdy.dk/uploads/yec_final_results_050708.pdf


Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer