Bådmagasinets billedgalleri

Præstationsangst med Coutts disciple

13-10-2005 14:21 Hans Henrik13 Oct 2005 12:21 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Heldigvis havde profgasterne det sjovt uden at få penge for at sejle. I mandags fik de Kondi Light undervejs. Fra venstre Kamp, Poulsen og Arnhild. Fotos: Troels Lykke

”Hvis vi er gode nok til Russell Coutts og Jes Gram-Hansen kan vi vel også sejle med sig,” siger den 28-årige århusianer Michael Arnhild på tørt jysk.

Michael gjorde noget for nyligt, som mange sejlertosser måske har svært ved at forstå. Arnhild takkede nemlig nej til en kontrakt med et America’s Cup-hold.

Faktisk er han også stoppet med at sejle for verdens bedste matchrace-sejler, den tredobbelte AC-vinder Russell Coutts.

Arnhild arbejder nu for A.P. Møller på Esplanaden på anden uge og leder efter olie ude i verden. Det skete efter Arnhild blev marinegeolog med et 13-tal i afsluttende speciale.

Men nu er topsejladsen begravet lidt, mens hans gode Århus-venner Gram-Hansen, Køstner og Kamp fortsætter på America’s Cup-hold.

”Jeg har taget en kold tyrker fra sejlads på højt niveau,” siger Arnhild mandag eftermiddag hvor han med deres udsendte på en DS 37’er træner til klubmesterskabet i Royal Matchrace Center.

Kaptajn er fordækker
Om bord er også næsten kronragede Peter Poulsen, der afløser Michael Arnhild hos Russell Coutts i et Swedish Match stævne i Asien om en måneds tid.

Peter Poulsen har erfaring med sejlads fra sin tidligere skipper Jesper Radich fra Desafio Espaniol. Peter er bomstærk og er veltrænet, hvilket han også har brug for som kaptajn i Flyvevåbnet.

Fordækket har Peter, når det går løs lørdag morgen i Skovshoved. Vinderen og nr. to af hver af tre puljer, går videre til finale lørdag 22. oktober – i øvrigt med en stor fest om aftenen.

Der blev trænet flittigt til klubmesterskabet i Skovshoved på lørdag.


Kamp har autoriteten
Tredje gast om bord er Prada-trimmer Christian Kamp, en af Coutts mest trofaste disciple når det gælder matchrace eller fleetrace i Farr 40 eller Transpac 52.

Kamp udstråler mest autoritet om bord hos os og han styrer slagets gang, da vi går ind i prestarten mod den tidligere Snipe-sejler Rasmus fra Espergærde.

Det blæser 4-5 m/sek. fra syd. Begge både er i vindøjet. Kort tid efter bakker vi i kraftig sydgående strøm. På storsejlet sidder min gast gennem mange år, Jens Peter Madsen, der for nogle år siden, gjorde sig kendt i centeret da han faldt i vandet i en duel med Jesper Radich, hvor vi førte under et DM.

Den anden utrænede amatør om bord er Bådmagasinets udsendte, og jeg sidder ved rorpinden.

Vi vinder trænings-starten efter Peter Poulsen tæller ned på uret. ”Vend her”, lyder det fra Kamp. Vi følger modstanderen ud på højre fløj.

”Når han vender, så giver du ham et slag lige på toppen,” siger Arnhild. Jeg gør præcist som gasterne siger. Jeg ved bare de har ret. Tvivler ikke på det.

Peter Poulsen og Michael Arnhild, th., der netop er stoppet med elite-sejlads. Nu bor marinegeologen i Klampenborg og leder efter olie med Mærsk.


Manøvre til 13-taller
Genuaen kommer ind med et smæld. Kamp fortæller mig at jeg skal skære langsommere op i vendingerne og falde hurtigere ned til vinden.

”Så har vi layline,” siger Poulsen, der undervejs har meldt om vindtryk og vindspring hele vejen på kryds. Vi vender og båden ER præcist på layline. Hold da op en fornøjelse, det er at sejle med de gutter.

Vi runder topmærket og spileren står efter ganske få sekunder. Kamp har kræfterne. Han løbetræner hver dag og vægttræner tre gange om ugen.

Han har ikke et gram fedt for meget på kroppen og musklerne er tydelige. Sådan gør man som professionel sejler på Prada. Vi nærmer os bundmærket og der er kraftig medstrøm.

”Vi tager en kiwi-nedtagning,” siger Arnhild, der løber op på fordækket og hjælper Poulsen med at få spileren ned i selve bomningen.

Jens Peter og jeg siger stadig ikke noget. Vi er bare med og det er sjovt - så længe vi ikke laver fejl...

Peter Poulsen på fordæk. Om en måned skal han gaste for Coutts i Asien.


En Cola til hver står på højkant
En halv liter Kondi Light har jeg taget med ud til deling…Den bliver tømt efter første dyst. På lørdag skal mere drikkelse med når klubmesterskabet går i gang. Men de får ikke 4-5000 kroner for en dags sejlads. Måske en Cola hver hvis vi går videre.

Det er nærmest pinligt hvis vi ikke bliver udtaget til selve finalen ugen efter, hvor to både går videre fra hver pulje.

Præstationsangst? Det kan du bande på. Sidste år blev Jens Peter og jeg nr. to til klubmesterskabet, da var America’s Cup-sejlerne Sten Mohr og Mikkel Røssberg om bord med Tim Nielsen.

Men nu er det endnu bedre - for Coutts-gaster er med. Det må ikke gå galt. ”Hvis vi får en lige start skal vi nok hjælpe dig med resten,” siger Kamp. Jeg må tro på prof-sejleren. Og taber vi udtagelsen er det jo bare for sjovt....

18 hold dyster i Royal Matchrace Center
Gruppe 1 Lørdag d. 15.oktober
1 Christian Ruud
2 Anton Wester
3 Peter Thagaard
4 Troels Lykke
5 Henrik Christensen
6 Theis Nielsen

Gruppe 2 lørdag og søndag
1 Anders Lassen
2 Mads Korsgaard
3 Jakob Lindstrøm
4 Susanne Ward
5 Rasmus Rozentals
6 Mikkel Hartvig Andersen

Gruppen 3 Søndag d. 16. oktober.
1 Elsebeth Bennike
2 Henrik Jensen
3 Jakob Groth
4 Jan Schlüter
5 Dorthe O. Jensen
6 Niels Vestergaard

Reserve: Jens Peter Jensen / John Lemkow

Camilla Ulrikkeholm højst placerede pigebesætning direkte til finalen.
Lars Nordbjærg er prekvalificeret til Finalen.
www.sail.dk


Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer