Ida Marie Baad og Marie Thusgaard racer afsted under VM i Clearwater. Foto: Jen Edney

Naturlig skuffelse over ikke at nå ens hovedmål

16-02-2016 10:42 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Tre danske besætninger kæmpede bravt om den ene OL billet til sommerens lege i Rio. Det blev Jena Mai Hansen fra Hellerup Sejlklub og Katja Salskov-Iversen fra Yachtklubben Furesøen, der skal repræsentere Danmark ved OL. For de to øvrige besætninger, Baad & Thusgaard og søstrene Schütt, betyder det naturligvis skuffelse.

Drømmen brast

Aarhusianske Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har de sidste fire år kæmpet hårdt for at nå deres drøm om at sejle med ved OL. Drømmen måtte briste til trods for fine resultater. De to piger udtaler på deres Facebookside: Vores rejse mod OL i Rio stopper her. Vi tabte desværre en tæt OL udtagelse til Jena og Katja. Vi lykkedes ikke med de ting, vi ved, vi kan - både ved World Cuppen i Miami og her til VM. Vi gav den hele armen og kæmpede til de sidste. Nu er vi selvfølgelig kede af det, det er en enorm skuffelse og meget hårdt ikke at nå vores hovedmål.

IdagMarieVM2016

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard missede deres hovedmål - en OL billet. Foto: Jen Edney.

Selvom det kan være svært at glædes over noget, når ens hovedmål ikke lykkedes, så kan begge besætninger se tilbage på flotte resultater. Søstrene Maiken og Anne-Julie Schütt har netop vundet VM sølv i Clearwater og bronze ved EM i Porto og en sejr ved Trofeo SAR Princess Sofia i forrige sæson. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har på deres rejse også vundet VM sølv, VM bronze, 2x EM guld og fire World Cup sejre.

VMsølv

Maiken og Anne-Julie Foght Schütt i Clearwater, hvor de vandt VM sølv. Foto: Jen Edney.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard udtaler: Vi er både stolte og glade for alle de oplevelser og resultater, vi har fået med på vejen igennem de sidste fire år. Vigtigst for os har det været glæden ved at være på vandet og mærke vandet suse afsted under fødderne, men også alle vores sejre. Det er da ikke så ringe endda.

Fremtiden?

Hvad der er næste mål ved Baad og Thusgaard ikke. Nu har vi brug for at sunde os og tænke lidt, inden vi beslutter hvad vi vil fremad. Nu tager vi til Californien i en uge for at koble helt fra og besøge vores amerikanske 49er veninder, lyder det fra de aarhusianske piger.

Officeday

Et meget sigende ordvalg. Foto: Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer