Båden væltet, vingen knækket - men formentlig et syn vi vil se igen indenfor det næste års tid. Foto: Screenshot fra film

Oracle i alvorlige vanskeligheder

30-10-2012 07:55 Søren Øverup30-10-2012 06:55 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Godt og vel 70 millioner kroner koster det at bygge en AC72. Oracle's båd, som væltede under sin 8. dag på vandet, er ikke helt ødelagt, men det meste skal laves på nyt. Holdet forsøger at se postivt på sagen, men de fleste kommentatorer betragter hændelsen som et meget alvorligt slag for Oracle. 

To Oracle-både

Holdet er i gang med at bygge sin båd nummer to, som forventes at stå klar i februar måned. Det kan være, at de ikke kan komme på vandet før. Sker det, er det rigtig meget værdifuld tid til træning og udvikling, der går tabt. Samtidig er udfordrerne helt afhængige af, at have to både - eftersom de ikke kan teste mod udfordrerne. Så vraget af det først båd skal også genopbygges.

Næppe sidste gang

"Men realiteten er, at dette nok ikke er sidste gang en AC72 flipper rundt", siger Race Officer John Craig. "Så der ligger også meget værdiifuld læring for Oracle, i at mestre den situation de står i, og kunne reducere skaderne hvis det sker igen."

For meget?

Samtidig er en diskussion i gang, om designerne har gået for langt - AC72 er en meget ekstrem båd, og San Fransisco er et hårdt farvand at sejle i. Måske er båden for stor, for dyr, for hurtig og for svær at sejle? I filmen her kan selv nørderne kigge med bag overfladen og lære mere om den 34. America's Cup - blandt andet i interviewet med Brett Bakewell-White, som er yacht designer og konsulent for blandt andet Team Korea.   

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer