AC-gavebrev: Alinghi lovlig, men…

22-07-2009 13:10 Hans Henrik22 Jul 2009 11:10 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Deed of Gift (gavebrevet, red.) har siden den 24. oktober 1887 været regelgrundlaget for America’s Cup. Alinghis nye katamaran er ikke ulovlig i henhold til dette. Foto: Borlenghi/Alinghi – Joakim Rechnitzer.

I gør gik Alinghi og BMW Oracle igen ind i New Yorks højesteret for at få dommer Kornreich til at afgøre nye tvister. Det eneste, der er kommet ud om retssagen, er to erklæringer fra parterne.

BMW Oracle, der igen havde hevet Alinghi i retten, ville have svar på om det er lovligt at benytte sig af en motor og bevægelig ballast til America’s Cup konkurrencen. Talsmand, Tom Ehman, fra Golden Gate Yacht Club, der er BMW Oracles sejlklub, siger i erklæringen:

”Vi er glade for, at domstolen vil skabe klarhed om reglerne, før vi færdiggører vores fartøj til udfordringen af America's Cup 33. Dommer Kornreich forstod, at vi må kende reglerne, før vi kan afslutte bygningen og derefter forelægge vores Custom House Registry (målebrev, red.). Ligeledes skal forsvareren (Alinghi, red.) vende tilbage til domstolen med den hemmelige aftale med ISAF (den internationale sejlunion, red.)”

Butterworth tilfreds med dommeren
Alinghi skipper, Brad Butterworth, sagde følgende i sin erklæring efter retsmødet:

”Dommer Kornreich viste stor indsigt i sagen, og mens hun venter med sin beslutning, gjorde hun det krystalklart, at bestemmelserne i Deed of Gift (gavebrevet med America’s Cup reglerne, red.) ikke sætter nogle begrænsninger for bådenes design.”

Dommer Kornreich vil inden for de næste par uger beslutte om Alinghis motor og bevægelig ballast er lovlig i henhold til ISAF’s regler og om AC-holdene er underlagt disse. I mellemtiden anbefalede dommeren, at parterne igen skulle vende tilbage til at tale sammen og ikke bruge retten til at afgøre deres indbyrdes tvister inden AC-matchen til februar.

Læs mere om baggrunden for retssagen i denne artikel:
<REFERENCE:10329:Må Alinghi sejle med hydraulik>

Deltag også i afstemningen til højre om du mener Alinghis katamaran eller BMW Oracles trimaran er hurtigst.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer