Newzealænderne tog revanche

16-02-2009 15:30 Christina16 Feb 2009 14:30 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Team New Zealand kan nye Moet Champagnen efter sejren over Alinghi i Louis Vuitton Pacific Series finalen. Foto: Bob Grieser/outsideimages.co.nz.

De forsvarende America’s Cup mestre, Alinghi, vandt første sejlads i finalen. Med et stærk come-back tog Team New Zealand sejren i de efterfølgende tre sejladser og vandt hermed den første udgave af Louis Vuitton Pacific Series.

Med tudende horn, klapsalver og brusende champagne kunne Team New Zealands skipper, Dean Barker, modtage trofæet efter tre sejre i træk på vandet. I regnvejr og kraftig vind kunne newzealænderne ikke holdes tilbage – selv ikke når de var bagud.

”Vi er meget glade for at have slået det bedste hold i verden. Alinghi viste deres klasse gennem hele kapsejladsen og sejren giver os masser af selvtillid for fremtiden,” sagde Dean Barker efter en hektisk dag på vandet.


Vejret var gråt, vinden kraftig og Team New Zealand bedst på vandet. Foto: Paul Todd/outsideimages.co.nz.


Fra finaletabernes side var der ros til både eventen, vinderne og besætningerne efter sejladserne: ”Det har været fantastisk. Jeg kan ikke sige det nok. Det var lidt presset på vandet i dag. Du så virkelig, hvor gode besætningerne er. Vi kunne ikke rigtig lukke den i dag, men sejladsen og konkurrencen var på et top niveau og det er det vi elsker og det vi vil se mere af,” sagde Alinghis taktikker Brad Butterworth.

Forhåbentlig skal de ikke gå alt for lang tid før vi igen ser de tætte dyster på vandet mellem America’s Cup-holdene.

Se videoer fra finalesejladserne på næste side...


 

Se video fra de sidste tre finalesejladserne i Auckland
Se video fra første finalesejlads Alinghi vandt, hvor Team New Zealands spiler bliver trukket ud af faldaflasteren i en kraftigt vindstødHjemmepublikummet hylder Team New Zealand efter sejr

http://www.louisvuitton-pacificseries.com/

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer